زمان کاشت گلها و گیاهان زیادی در اسفند ماه است. در آخرین ماه سال درختان و گلها در طبیعت خود را برای فرا رسیدن بهار آماده می کنند. با گرم شدن هوا، طبیعت جانی دوباره گرفته و زندگی از سر گرفته می شود. کاشت بذر در اسفند ماه از قدیم توسط کشاورزان و باغداران انجام می گرفته است. اگر می خواهید با حال و هوای تازه به استقبال بهار بروید، کاشت بذر گلها و گیاهان بهترین کاری است که می توان انجام داد. انواع گلها و سبزیجات همراه با فرا رسیدن بهار حس نشاط و شادابی به شما می دهند.

کاشت بذر در اسفند ماه بستگی به منطقه و شرایط آب و هوایی محل کاشت شما دارد. مناطق گرمسیری در اسفند ماه هوای کاملا بهاری دارند، لذا بهترین موقع کاشت انواع سبزیجات، گلها و گیاهان محسوب می شود. در مناطق معتدل و کوهستانی ایران مانند دامنه های زاگرس و البرز و استانهای آذربایجان، اردبیل، کردستان و خراسان شمالی در اسفند ماه هوا کمی سرد خواهد بود. البته نیمه دوم و اواخر اسفند تقریبا در تمام مناطق ایران هوای خوبی برای کاشت بذر انواع گیاه وجود دارد. در این مطلب به معرفی انواع گیاهان قابل کاشت در اسفند ماه خواهیم پرداخت. در ادامه با خانه بذر همراه شوید …

کاشت بذر در اسفند ماه در داخل منزل

کاشت بذر در اسفند ماه در داخل منزل و آپارتمان از قدیم در میان مردم ایران وجود داشته است. کاشت غلاتی مانند گندم، عدس، ماش و شاهی برای سبزه شب عید نمونه ای از آن بشمار می رود. از طرفی با گرم شدن هوا طبیعت جانی دوباره می گیرد. بارانهای بهاری و نور خورشید موجب جوانه زدن درختان می شوند. اگر می خواهید همگام با طبیعت شما نیز انواع سبزیجات، صیفی جات، گلها و گیاهان مختلف را بکارید، امکان کاشت بذرهای مختلفی وجود دارد.

سبزیجاتی همانند ریحان، شاهی، نعنا، تره، تربچه، پیازچه، اسفناج، مرزه، شوید و جعفری، صیفی جاتی مانند هندوانه، طالبی و ملون، انواع فلفل مانند فلفل کاپی، فلفل کاپریکا، فلفل ریز شیرین و تند، فلفل دلمه ای و قلمی، انواع بادمجان مانند بادمجان قلمی، بادمجان دلمه ای، بادمجان سفید و بنفش، کدو خورشتی، خیار سبز، خیار چنبر، خیار خاردار، انواع گوجه فرنگی، انواع کاهو، کاکتوس، گلهای زینتی، بونسای و میوه های استوایی را می توانید در اسفند ماه بکارید.

محصولات: پیچک گل کاغذی

برای کاشت بذر در اسفند ابتدا یک گلدان و یا سینی نشا مناسب تهیه کنید. به عنوان مثال برای سبزیجات می توان از خاک باغچه به همراه کود خانگی استفاده نمود؛ یا اینکه بذر کاکتوس نیاز به خاک سبک و شنی دارد. از آنجائیکه ریشه گیاه مواد مورد نیاز خود را از خاک تهیه می کند لذا انتخاب خاک و کود مناسب اهمیت زیادی دارد. نکته دیگر انتخاب کود مناسب برای هر نوع گیاه است. برخی گیاهان کود NPK و برخی کود حیوانی نیاز دارند. در این میان می توان به انواع گلها و گیاهان زینتی کود های مایع داد. در ادامه به بررسی کاشت بذر در اسفند ماه در فضای باز می پردازیم.

کاشت بذر در فضای باز در اسفند

برای کاشت بذر در اسفند ماه در فضای باز به شرایط آب و هوایی محل کاشت توجه کنید. اگر در اسفند ماه متوسط دمای هوا حدود ۱۵ سانتیگراد و بیشتر باشد، در واقع بهترین زمان سال برای کاشت انواع گیاهان خواهد بود. برای کاشت سبزیجات، صیفی جات، گلها و گیاهان مختلف می توانید بطور مستقیم بذر را در باغ و باغچه بکارید. در برخی موارد امکان کاشت در سینی نشا و گلدان های موقت وجود دارد.

در این روش پس از جوانه زنی و رشد جوانه ها تا ارتفاع ۱۰ سانتیمتر می توان آنها را به محل اصلی انتقال داد. شرایط محیطی در اسفند ماه بخصوص در اواخر آن برای کاشت انواع گیاهان مناسب است. اغلب سبزیجات، صیفی جات، گلها و درختان نیاز به دمای حداقل ۱۵ درجه سانتیگراد برای جوانه زنی دارند. بدین ترتیب در اغلب شهرهای ایران امکان کاشت در اسفند ماه وجود دارد.

قبل از کاشت بذر ابتدا محیط کشت را آماده سازی نمائید. جمع آوری علف های خشک و هرز روئیده در باغچه، زیر و رو کردن خاک، افزودن کود مناسب و استفاده از قارچکش و سموم دفع آفات برای ضد عفونی کردن خاک در صورت نیاز توصیه می شود. پس از آن می توان بذر را در فضای باز کاشت. هنگام کاشت به عمق کاشت و فاصله آنها از یکدیگر توجه کنید. بطور متوسط عمق ۲ تا ۱۰ میلیمتر برای گیاهان مختلف مناسب است. فاصله کاشت از دیگر موارد مهم بشمار می آید. اگر سبزیجاتی مانند ریحان و شاهی می کارید می توان دانه ها را با فاصله کمی از یکدیگر کاشت. از طرفی صیفی جاتی مانند بادمجان، کلم، کاهو، گوجه فرنگی و یا هندوانه که حالت بوته ای دارند نیاز به رعایت حداقل فاصله از یکدیگر خواهند داشت. این فاصله برای هنگامی که گیاه بزرگ می شود الزامی است. گلها و درختان نیز نیاز به رعایت فاصله کاشت دارند تا براحتی رشد کرده و در آینده نیازی به جابجا کردن اجباری آنها نداشته باشید. در ادامه به معرفی انواع بذر سبزیجات قابل کاشت در اسفند ماه خواهیم پرداخت.

کاشت بذر سبزیجات در اسفند ماه

برای کاشت بذر سبزیجات در اسفند ماه گزینه های متعددی در پیش دارید. اگر از طرفداران سبزی خوردن هستید می توانید انواع سبزی خوردن مانند ریحان، شاهی، تره، گشنیز، نعنا، جعفری و تربچه را بکارید. دمای مناسب برای رشد سبزیجات ما بین ۱۸ تا ۳۰ درجه سانتیگراد است. اگر در اسفند ماه دمای محیط کشت شما در این محدوده است، بدون نیاز به کاشت در فضای بسته و گلدان می توان مستقیما برای فضای باز اقدام نمود. از دیگر سبزیجات قابل کاشت در اسفند می توان به انواع کاهو و کلم اشاره کرد. کاهو فر بنفش، کاهو فر سبز، کاهو پیچ اورست، کاهو فرنگی، کاهو سالاد بول قرمز، کاهو اهوازی، کاهو چینی و کاهو سالادی، کلم قرمز، کلم سفید، کلم بروکلی، کلم پیچ و گل کلم از جمله سبزیجات قابل کاشت در هوای بهاری اسفند ماه هستند.

علاوه بر این انواع ترب و تربچه، پیازچه سفید و قرمز، پیاز زرد، سفید و قرمز را در اسفند ماه می کارند. در این میان بهترین زمان کاشت بذر انواع تربچه و پیازچه اواخر اسفند ماه است. در این زمان تولید کنند گان زیادی اقدام به کاشت این سبزیجات می کنند. هویج، کاسنی و آرتیشو، شنبلیله، مرزه و کرفس را می توان در اسفند ماه کاشت. بهترین نوع خاک برای انواع سبزیجات خاک باغچه به همراه کود حیوانی است.

انواع صیفی جات قابل کاشت در اسفند

صیفی جات اغلب در بهار و تابستان کاشته می شوند. فصل بهار با آمدن میوه هایی مانند هندوانه و طالبی همراه است. از طرفی انواع گوجه فرنگی، بادمجان، خیار، کدو، فلفل، بامیه و لوبیا در فصول بهار و تابستان بهترین کیفیت را دارند. با توجه به گرما دوست بودن صیفی جات می توان انواع بذر صیفی جات را در اسفند ماه کاشت. دوره باردهی صیفی جات بسته به نوع آنها از سه ماه و بیشتر است. بنابراین در صورت کاشت صیفی جات در اسفند ماه اولین محصولات را می توانید در اردیبهشت ماه برداشت کنید. یکی از انواع صیفی جات پر مصرف گوجه فرنگی است.

بیش از پنجاه نوع بذر گوجه فرنگی را می توانید در بازار تهیه کنید. در سالهای اخیر گونه های مختلفی از گوجه فرنگی تولید و در بازار عرضه شده است. گوجه فرنگی چری، گوجه گیلاسی، گوجه زنگوله ای قرمز، گوجه سان مارزانو، گوجه فرنگی قلبی، گوجه تایگر، گوجه بلک بیوتی، گوجه فرنگی پل رابسون، گوجه فرنگی دلمه ای و گوجه فرنگی آبی برخی از آنها است.

در سالهای اخیر با توجه به سلیقه مصرف کنندگان و نیاز بازار گونه های مختلفی از گوجه فرنگی تولید و عرضه شده است. نوع دیگری از صیفی جات پر مصرف که می توان در اسفند ماه کاشت خیار است. انواع خیار سبز، قلمی، چنبر، گلخانه ای، بوته ای و هیبریدی را می توان به راحتی در باغ و باغچه کاشت. صیفی جات بطور کلی در هوای گرم بهتر رشد می کنند لذا هر چقدر دمای هوا در منطقه کاشت بالاتر باشد، گیاه رشد خوبی خواهد داشت.

کاشت بذر میوه های کمیاب در اسفند 

کاشت میوه های خاص و کمیاب جالب و هیجان انگیز است. این میوه ها منشا خارجی داشته و اغلب بصورت وارداتی بدست مصرف کننده می رسند. برای کاشت بذر میوه های کمیاب باید شرایط مناسب کاشت آنها را مهیا کنید. به عنوان مثال میوه های استوایی مانند پاپایا و دراگون فروت مختص مناطق استوایی و گرمسیری هستند. در این مناطق دمای هوا در تمام ایام سال در محدوده ۲۵ تا ۳۵ درجه سانتیگراد و دارای رطوبت بالا است. برای کاشت بذر پاپایا و دراگون فروت در اسفند حداقل دمای محیط باید ۱۵ درجه سانتیگراد باشد.

نکته مهم در کاشت میوه های استوایی این است که محیط کاشت باید مرطوب باشد. پس از کاشت باید همه روزه سطح خاک را مرطوب نمود. برای اینکار توصیه می شود سطح خاک را با نایلون، دستمال و یا روزنامه بپوشانید تا رطوبت خاک بیشتر حفظ شود. درختان پاپایا و دراگون فروت دائمی هستند و در بهار و تابستان میوه می دهند.

از دیگر میوه های خاص قابل کاشت در اسفند ماه انواع بری است. بری ها در گونه های بلک بری، استرابری، بلوبری، رز بری زرد و قرمز وجود دارند. میوه بری تمشک نیز نامیده می شود و از خانواده توت سانان است. این میوه های پر خاصیت مختص مناطق سردسیر هستند. در اسفند ماه امکان کاشت انواع بذر بری در فضای باز وجود دارد. با توجه به اینکه بری ها در مناطق سردسیر می رویند لذا بذر آنها سرما دوست است.

توصیه می شود قبل از کاشت در گلدان، مدتی را در لای یک دستمال و یا روزنامه در داخل یخچال نگهداری شود تا محیط کاشت آنها شبیه سازی گردد. دستورالعمل کامل و جامعی برای کاشت بری در وب سایت نازبو موجود است. شما می توانید با مطالعه آن براحتی انواع بری را در گلدان و فضای باز بکارید.

کاشت بذر کاکتوس در اسفند ماه

کاشت بذر کاکتوس در اسفند ماه در فضای باز به سهولت امکان پذیر است. کاکتوس ها برای رشد نیاز به دمای حداقل ۱۸ درجه سانتیگراد دارند. در واقع بهترین دما برای کاشت و رشد کاکتوس ها ما بین ۱۸ تا ۳۲ درجه سانتیگراد است. کاکتوس ها بدلیل اینکه در مناطق بیابانی و خشک می رویند لذا تحمل زیادی در برابر کم آبی و گرمای طاقت فرسا دارند. در اسفند ماه می توان به سهولت انواع کاکتوس را در باغ و باغچه خود بکارید. معمولا پس از دو هفته جوانه ها ظاهر می شوند. ماههای بهار و تابستان زمان گلدهی کاکتوس است.

ممکن است در اولین تابستان پیش رو گلهای کاکتوس را ببینید. نکته مهم در کاشت کاکتوس این است که بطور نرمال قدرت جوانه زنی کاکتوس پائین است، به عبارتی ممکن است شما چندین دانه کاکتوس را بکارید ولی تنها برخی از آنها جوانه بزنند.

برای جلوگیری از این مشکل توصیه می شود از مراکز معتبر و برندهای شناخته شده خرید کنید. فروشگاه اینترنتی نازبو انواع بذرهای کاکتوس خارجی را در بسته بندی های اورجینال عرضه می کند. برخی بذرهای قابل عرضه شامل کاکتوس ژمینو، کاکتوس کاپریکورن، کاکتوس آستریاس، کاکتوس هاسلبرگی، کاکتوس مامیلاریا، کاکتوس اپونتیا، کاکتوس اچینو، کاکتوس توربینو، کاکتوس میرابیلیس، کاکتوس پالوما و کاکتوس وینگارتیا است.

کاشت بذر گل و گیاه زینتی در اسفند

کاشت بذر گلها و گیاهان زینتی همواره مورد توجه افراد قرار داشته است. گلهای زیبا و رنگارنگ زینت بخش خانه و آپارتمان بوده و جلوه خاصی به فضای داخل می بخشند. علاوه بر زیبایی خیره کننده گلهای تزیینی، عطر و رایحه خوش برخی گلها دوست داشتنی است.
در اسفند ماه امکان کاشت گلهای زیادی در فضای باز وجود دارد.
زمان کاشت بسیاری از گلها در فصل بهار و اواخر زمستان است. پس از کاشت معمولا ما بین ۱۰ تا ۲۰ روز طول می کشد تا جوانه ها سر از خاک بیرون بیاورند. برخی گلها رشد سریعی دارند و برخی دیر رشد هستند، از اینرو زمان گلدهی گلها متفاوت است. دمای مناسب برای جوانه زنی بذر انواع گلها از حدود ۱۵ درجه تا ۳۰ درجه سانتیگراد متغیر است.
اگر می خواهید در اسفند ماه گل بکارید می توان گل داوودی، گل آهار، گل سوسن چلچراغ، گل نیلوفر پیچ، گل آفتابگردان، گل ستاره ای، گل حنا، گل اطلسی، گل شقایق، گل گندم، گل رعنا، گل پریوش، گل همیشه بهار، گل سلوی قرمز، گل ختمی، گل بنفشه، گل میخک، گل شب بو، گل لاله عباسی، گل تکمه ای، گل استکانی، گل نیلوفر آبی، گل ارکیده، گل آهار مکزیکی، گل سیلن هلندی، گل تاتوره، گل هلندی و گل کرچک قرمز را بکارید.

کاشت بذر درختان بونسای در اسفند ماه

انواع درختان بونسای برای تزیین منازل و فضاهای داخلی بکار می روند. این درختچه های زینتی در گلدان های کوچک نگهداری می شوند. برگهای کوچک، گلهای گوچک و تنه و ساقه ظریف آنها زیبا و خاص است. درخت مینیاتوری نمونه کوچک شده طبیعت در برابر شما بشمار می آید. فروشندگان انواع گیاهان بونسای را در اشکال و ظاهر متنوع عرضه می کنند. برای داشتن یک درخت بونسای سالم و زیبا باید مراقبت های ویژه ای از آن داشته باشید. نوع بذر، نوع خاک، میزان نور و دما، آبیاری و نوع گلدان در زیبایی درخت تاثیر دارد.

بونسای گیاهی دائمی است و در صورت مراقبت های لازم همه ساله شاهد گلدهی آن هستید. برای کاشت بونسای در تمام ماههای سال فرصت برای کاشت وجود دارد. با توجه به اینکه بونسای در داخل گلدان نگهداری می شود، براحتی آنرا در داخل گلدان بکارید. بذرها پس از دو تا سه هفته جوانه زده و سر از خاک بیرون می آورند.

کاشت انواع بذر هیبریدی در اسفند

بذرهای هیبریدی یا اصلاح شده دچار تغییرات ژنتیکی شده اند. این تغییرات در جهت بهبود عملکرد میوه، گل و یا صیفی جات است. امروزه تولید کنندگان زیادی به کاشت محصولات هیبریدی اقدام می کنند. محصولات هیبریدی نسبت به انواع معمولی دارای ظاهر بهتر، مزه و طعم خوشمزه تر و عملکرد مناسب تری هستند. کاشت و برداشت محصولات هیبریدی برای تولید کنندگان به صرفه تر است. میزان ضایعات و دور ریز این محصولات کمتر از گونه های معمولی است. برای کاشت بذر در اسفند ماه می توانید انواع هیبریدی را در نظر بگیرید. محصولات هیبریدی مختص گونه خاصی نیستند.

از اینکه با ما همراه بودید از شما سپاسگزاریم.

از فروشگاه ما دیدن فرمائید

https://khanehbazr.ir/shop

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *