علف های هرز، گیاهان ناخواسته ای هستند که در باغ یا چمن ها رشد می کنند. علف های هرز معمولاً بذرهای فراوانی تولید می کنند، انعطاف پذیرند و می توانند با سرعت زیادی نیز تکثیر پیدا کنند. در سراسر جهان، حدود 8000 گونه علف هرز وجود دارد. لذا باغ یا چمن خود را از وجود هر گونه علف هرزی، محافظت کنید.

قطعاً بهترین زمان مبارزه با علف های هرز در ابتدایی رویش آن هاست.
گندم جز اقلامی ست که سهم بسزایی در غذای مردم دارد هزار شناخت علف های هرز این گیاه که به کمیت و کیفیت آن آسیب می رساند بسیار حائز اهمیت است.

مهمترین علف های هرز گندم

یولاف وحشی، جووحشی یا جوموشی، جودره، چاودار وحشی، خونی واش، علف پشمکی، پنیرک، پیجک صحرایی، خاکشیر، خاکشیر تلخ، کیسه کشیش و…

در مزارع گندم علف های هرز باریک برگ مثل جو موشی و چاودار، به دلیل شباهت ظاهری، کارکردی و رشدی با گندم رقابت بیشتری دارند فلذا از اهمیت بیشتری برخوردارند و تشخیص و مبارزه با آن ها مشکل تر است.

 

نحوه زندگی علف‌های هرز

برخی از علف‌های هرز تولید بذر می‌کنند، آن‌ها معمولاً یکساله اند و ریشه‌های نازک دارند، مشهورترین علف‌های هرز یکساله عبارتند از: گندمک، خُرفه، خاکشیر، یولاف، تُرُبک، و چَچَم. برخی از علف‌های هرز یکساله در تابستان و بعضی در بهار، گل و بذر می‌دهند. علف‌های هرز دوساله هم وجود دارند، مثلاً هویجک گیاهی است دو ساله که در سال دوم به گل می‌نشیند. مبارزه با علف‌های هرز بذری، چندان مشکل نیست؛ فقط باید با روش صحیح آشنایی داشته باشیم. بعضی از علف‌های هرز به وسیله پاجوش یا ساق‌های زیر زمینی تکثیر می‌شوند که خارج نمودن آنها از باغچه کمی مشکل بوده و حوصله زیادی می‌خواهد.

تقسیم‌بندی علف‌‌های هرز از روی ویژگی‌های ساقه

_ علفی‌ها
_ بوته‌ای‌ها
_ درختچه‌ای‌ها
_ شبه درختچه‌ای یا خشبی‌ها
_ شبه درختی‌ها و درختان

 

استفاده از سموم علف کش در مزارع گندم

در مزارع گندم با توجه به اینکه امکان وجین کردن وجود ندارد(خیلی کم امکان پذیر است) و یا مثل باغ ها امکان استفاده از مالچ و روش های ارگانیک برای دفع علف های هرز امکان پذیر نیست بیشتر از سموم علف کش استفاده می شود.

این کار باید در زمانی که علف های هرز هنوز خیلی رشد پیدا نکرده اند و گیاه اصلی ما نیز هنوز در مراحل ابتدایی رشد است، یعنی در زمان پنجه زنی یا اوایل ساقه دهی انجام شود. که در این زمان می توان از علف کش توفوردی استفاده کرد. در صورتی که این زمان از دست برود دیگر نمی توان از سموم علف کش استفاده کرد زیرا ممکن است به خود دانه های گندم نیز آسیب برسد.
هرچه در مرحله پیشگیری بهتر عمل کنیم استفاده از سم که مرحله آخر مبارزه با علف هرز است کمتر می شود و این یعنی تولید محصول سالم تر. پس از مرحله پیشگیری را حتماً جدی بگیرید‌. و در مورد سمپاشی نیز به زمان سمپاشی دقت کافی داشته باشید تا محصول آسیب نبیند.

 

از اینکه تا پایان این مقاله با ما همراه شدید از شما متشکریم 

لطفا از فروشگاه خانه بذر دیدن فرمائید

تخفیفات امروز ما 

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *