پرورش سبزیجات، کاری بسیار جذابی می باشد. و اگر با دقت به نکات پرورش آن توجه و آن ها را عملی کنید، کشت راحتی دارد. برای کشت سبزی باید منطقه ای را انتخاب کرد، که دارای شرایط آب و هوایی مناسب و مساعد جهت رشد سبزی داشته باشد. به طور کلی در پرورش سبزیجات عواملی نظیر نور، دما، رطوبت کافی و همچنین خاک مناسب سبزی کاری اهمیت زیادی دارد، و روی کیفیت و عملکرد آن تاثیر می‌گذارد.

در ادامه ما در خانه بذر به شما توضیح می دهیم چطور به راحتی صاحب یه باغچه کوچک سبزیجات باشید .

همیشه قبل از این‌که چیزی کاشته و آماده بهره برداری شود باید ملزوماتی برای آن فراهم شود. یکی از مهمترین ملزومات کشت سبزی و صیفی، خاک مناسب برای کاشت سبزیجات و صیفی جات کشاورزی یکی از کارهایی است که انسان‌ها از اولین روزهای تاریخشان آن را به خوبی انجام می‌دادند. کشاورزی در خون آن‌ها جریان داشت و کم‌کم از طبیعت آموختند که چگونه باید از خاک محصولات خوراکی پرورش داد که گرسنگی تمام شود.

معرفی خاک مخصوص سبزیجات و صیفی جات

قبل از این‌که کشت‌ سبزیجات را شروع کنید، بهتر است نسبت‌به تمام اجزا آن اطلاعات کاملی داشته باشید. خاک یکی از مهمترین عوامل موفقیت در کشاورزی است. وقتی خاک خوب داشته باشید تقریبا 70 درصد مسیر را رفته و تا برداشت محصول راهی ندارید.

سبزی و صیفی دو خانواده مهم محصولات کشاورزی هستند، اما این گیاه‌ها آسیب‌پذیرتر از بقیه نیز هستند. همین مسئله تهیه خاک مناسب کشاورزی را سخت‌تر می‌کند. اگر خاک خوب تهیه نکنید تقریبا در کشت هر بذری به در بسته می‌خورید، زیرا خاک است که زمینه رشد گیاه را فراهم می‌کند.

سبزیجات و صیفی جات باید خاک تمیز و عاری از هرگونه بیماری داشته باشند. خاک این نوع گیاه‌ها نباید تخم علف هرز، چمن و هرگونه مواد اضافه‌ای داشته باشد.

ترکیبات خاک مخصوص صیفی جات و سبزیجات

سبزی و صیفی نیاز مبرمی به مواد مغذی دارد. هرچه مواد مغذی خاک گلدان یا باغچه شما بیشتر باشد محصول کیفیت و کمیت بیشتری دارد، البته این مسئله نیاز به سنجش و آزمایش‌های فراوان نیز دارد، زیرا اگر همین مواد مغذی بیش از اندازه به گیاه برسد ریشه و بذر آن را می‌خشکاند.

اگه دنبال سبزیجات کمیاب میگردی  کلیک کن »»»» سبزیجات

شرایط کاشت سبزیجات

از نور مناسب استفاده شود.

درجه حرات نیز در رشد و پرورش سبزی نقش زیادی دارد. مثلا درجه حرارت های زیاد همراه با خشکی هوا باعث کاهش رشد و کم شدن محصول تربچه می شود.

در سبزی کاری موقعیت زمین و نوع خاک اهمیت زیادی دارد. بیشتر سبزی ها در زمین های که مسطح و آفتاب گیر باشند، به راحتی رشد می کنند. همچنین خاک های دارای مواد آلی و یا مواد هوموسی نیز در کیفیت و مقدار عملکرد سبزی موثر می باشد.

بهترین خاک برای کاشت سبزی خوردن

در ابتدا، باید زمین  را برای کاشت سبزی باید آماده کرد. هدف از آماده کردن زمین ایجاد بستری خوب برای کاشت و شرایطی مناسب برای رشد و نمو گیاه می باشد. شخم زدن و زیر و رو کردن خاک بسیار مهم است زیرا:

  • به نرم و پوک شدن زمین و آبیاری بهتر کمک می‌کند
  • باعث تنفش بهتر ریشه ها می‌شود
  • با شخم می توان کود حیوانی پوسیده شده را با خاک مخلوط کرد
  • علف های هرز از بین می‌رود.

اگه دنبال صیفی جات های خاص میگردی در ادامه میبینی »»»  صیفی جات خاص

کرت بندی باغچه

برای کرت بندی باغچه، مساحت باغچه خود را باید به قطعات کوچک‌تری تقسیم‌بندی کرده و با یک مانع خاکی یا سنگی کوتاه، هر قسمت را از قسمت دیگر جدا کنید.  عموماً برای آبیاری کرت‌ها از روش غرقابی استفاده می‌شود.

به طور کلی، مزرعه سبزیجات باید دارای خاکی حاصلخیز، عاری از علف هرز، با شیب مناسب و تهویه و زهکشی مطلوب باشد. بافت خاک نباید خیلی سنگین (یعنی خاک رس)  و یا خیلی سبک (یعنی خاک شنی) باشد. باید خاک رسی- شنی با هوموس (گیاه خاک یا هوموس لایه‌ای ارگانیک غیرزنده از خاک هست که در بخش‌های بالایی قرار می‌گیردو رنگ تیره ای دارد) کافی باشد.

ابزار مورد نیاز برای کاشت صیفی جات و سبزیجات در آپارتمان

مثل هر کار دیگری کشاورزی چه در خانه یا باغچه نیازمند ابزار خاصیست که اگر نباشد کار را کمی سخت می‌کند. ابزار کلی برای کاشت صیفی جات و سبزیجات شامل بیلچه، سَرند، بذر، دستکش، آبپاش و… می‌شود. این‌که کدامیک از این ابزار را بخرید یا نخرید به خلاقیت خودتان بستگی دارد.

  1. دستکش یکی از مهمترین ابزاریست که اگر نباشد به دستانتان آسیب می‌زند. این مورد وقتی مهم می‌شود که دستان شما به خاک یا یکی از اجزاء آن حساسیت داشته باشد. جز این مورد دستکش باغبانی، کار با بیلچه را هم راحت‌تر و بهتر می‌کند.
  2.  سرند وسیله‌ای است که با استفاده از آن خاک را از آلودگی‌هایش جدا می‌کنند.
  3. سعی کنید بذر سبزی یا صیفی را از فرد مطمئن یا فروشگاه‌های معتبر مثل دمبرگ بخرید تا از سلامت آن مطمئن باشید.
  4. خیلی از افراد به جای خرید گلدان، گلدان‌های دست‌ساز یا جعبه کشاورزی با چوب می‌سازند. اگر شما هم چنین قصدی دارید، عمق جعبه کشاورزی را بین 15 تا 20 سانتی‌متر تنظیم کنید.
  5. آبپاش نیز مثل گلدان جزو وسایلی است که امکان ساخت آن با وسایل دورریختنی منزل وجود دارد، اما پیشنهاد می‌کنم از بطری ساده که آب را به یک‌جا می‌ریزد استفاده نکنید. آبپاش وظیفه‌اش آبیاری به‌صورت بارشی طوری‌که کل محیط گلدان را  بپوشاند است، اما بطری یا شلنگ فشار آب بیشتری دارد و به ریشه و فرم خاک آسیب می‌زند.

مراحل کاشت صیفی جات و سبزیجات در گلدان و باغچه

بعد از این‌که باغچه را پر از ترکیب خاک‌های گفته شده کردید نوبت به کاشت بذر می‌رسد. در این مرحله باید بذر گیاه را به‌طور مساوی روی خاک پخش کنید، طوری‌که کل محیط زیر کشت از دانه‌دانه بذر پُر شود سپس روی خاک شن‌کش بکشید تا بذرها داخل خاک دفن شوند و چیزی از آن‌ها روی خاک نماند.  این‌کار باعث می‌شود رطوبت خاک باغچه به‌زودی خارج نشود و بذر محیط امنی برای رشد و سبز شدن داشته باشد.

اگر اهل باغچه‌داری نیستید و جعبه یا گلدان را برای کاشت بذر انتخاب کرده‌اید باید تعدادی از بذرهای یک گیاه را به‌صورت متمرکز در گلدان یا بخشی از جعبه کشاورزی بکارید.

نحوه آبیاری پس از کشن سبزیجات و صیفی جات

آبیاری یکی دیگر از بخش های مهم کشاورزی است که برای هر گیاهی شرایط متفاوتی دارد. گیاه و شرایط آب‌وهوایی منزل شما تعیین می‌کند که چقدر آب باید به گیاه بدهید. این شرایط برای بذر سبزی و صیفی به‌صورت روزانه توصیه می‌شود. با آبپاش سطح خاک را روزانه مرطوب کنید تا زمانی‌که بذر سبز شود.

از اینکه تا اینجا همراه بودید از شما سپاسگزاریم 

از فروشگاه ما هم دیدن بفرمائید

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *