کاشتن هسته میوه، کاری هیجانانگیز است. هیچ چیز لذتبخشتر از این نیست که نهالی را با دستان خود بکارید و سالها بعد از ثمره آن استفاده کنید. کاشت این نهال وقتی عالیتر میشود که نهال میوه باشد.درست است که خیلی راحت می شود از سوپرمارکت ها میوه خرید اما لذت بخش تر این است که میوه ها را با دست های خودمان پرورش بدهیم. این کار زیاد هم سخت نیست فقط کافی است هسته میوه هایی که می خورید دور نریزید و به روش هایی که ما در خانه بذر به شما آموزش می دهیم از کاشت آن لذت ببرید.
تحقیقات نشان داده که بدن یک انسان بالغ به روزانه حداقل یک و نیم الی دو و نیم فنجان میوه، برای تامین ویتامین و مواد مغذی، نیاز دارد. امروزه اگرچه تمامی میوه ها در دسترس هستند و آن ها را می توان از نزدیک ترین هایپر مارکت ها، میوه فروشی ها و سوپری ها به راحتی خرید کرد. اما اگر بتوانیم خودمان میوه های مصرفیمان را به صورت ارگانیک پرورش دهیم، بسیار سالم تر خواهد بود و از نتیجه زحمات خود لذت خواهیم برد.
نارنگی
نارنگی یکی از خوشمزهترین مرکباتی است که در آبوهوای گرم، خاک مناسب و میزان نورآفتاب مناسب به آسانی در گلدان پرورش مییابد. برای کاشت درخت نارنگی در گلدان کافی است اقدامات زیر را انجام دهید:
-بذرنارنگی را خریداری کنید یا از خود هسته نارنگی استفاده کنید. برای کاشت نارنگی به روش دوم، از دانه یا هستهای استفاده کنید که وارد دهان نشده باشد، زیرا بزاق دهان باعث میشود تا قوه نامیه بذر (توانایی جوانهزنی بذر) از بین برود.
محصول » بذر میوه ها
– از مخلوط خاک با کیفیت خوب که حاوی کمپوست، پیت ماس یا پرلیت است، استفاده کنید. یک گلدان را با این خاکها پر کنید و مطمئن شوید گلدان زهکشی خوبی دارد.
-قبل از کاشت مقدار کافی آب به خاک بدهید و بگذارید در آفتاب کمی خشک شود تا خاک فقط مرطوب باشد.
-۲ الی ۳ دانه را در وسط گلدان بکارید و روی آن را با خاک بپوشانید.
– روی گلدان را با نایلون روشنی بپوشانید تا بذرها سریعتر جوانه بزند. همچنین این روش باعث گرم نگهداشتن و رطوبت کافی خاک میشود.
-گلدان را در مکانی گرم قرار دهید و در صورت لزوم آبیاری کنید؛ اطمینان حاصل کنید که خاک همیشه مرطوب است، اما از آبیاری بیش از اندازه و خیس کردن خاک بپرهیزید.
-دمای مناسب برای رشد این گیاه ۵ تا ۳۰ درجه سانتیگراد است و تا دمای ۹- را تحمل میکند.
-به محض جوانهزدن گلدان، پوشش پلاستیکی را بردارید و گلدان را به محلی با نور غیر مستقیم خورشید و دمای حداقل ۲۱ درجه سانتیگراد منتقل کنید.
-هنگامی که جوانه درخت به اندازه کافی رشد کرد، آن را به یک گلدان بزرگتر منتقل کنید.
خرمالو
کاشت هسته خرمالو در گلدان بسیار آسان و لذتبخش است و به راحتی میتوان این میوه خوشرنگ و پرخاصیت را به روش زیر در خانه کاشت:
-خرمالو را میتوان از طریق بذر، دانه و قلمهزنی در گلدان کاشت، اما میوههای خرمالو با بهترین کیفیت از طریق بذرو دانه حاصل میشوند.
-هسته خرمالو را کامل بشویید و درون آب ولرم نگهداری کنید و آن را در محل گرم و کم نوری قرار دهید.
-اگر آبِ ظرف شفافیت خود را از دست داد، آب آن را عوض کنید.
-پس از چند روز بذر یا دانه خرمالو شروع به جوانهزدن میکند. در این هنگام میتوانید گیاه را به گلدان با خاک سبک و حاصلخیز منتقل کنید. مراقب باشید جوانه آسیب نبیند.
– برای رشد بهتر گیاه میتوانید از کود دامی پوسیده یا کودهای شیمیایی موجود در بازار استفاده کنید.
-پس از کاشت به گلدان آب داده و آن را در یک مکان آفتابی قرار دهید، زیرا درخت خرمالو برای رشد نیاز به نور کامل خورشید یا حداقل ۸ ساعت آفتاب نیاز دارد.
-خرمالو در آبوهوای معتدل و خنک بهترین رشد را دارد و تا دمای ۱۲- را میتواند تحمل کند.
-سطح رطوبت خاک را کنترل کنید. این گیاه نیاز به آبیاری نسبتاً بالایی دارد؛ در هوای گرم هر روز و در هوای خنک هر چند روز یکبار به آبیاری احتیاج دارد.
محصول: بذر تمشک
کاشت هسته لیمو
خیلی راحت می توانید با قرار دادن هسته لیمو داخل خاک و رعایت اصول زیر لیمو پرورش دهید:
۵ الی ۱۰ هسته لیمو را داخل گلدان بکارید چون ممکن است بعضی از آن ها اصلا رشد نکند. و اگر تعداد زیادی شروع به رشد کرد قوی ترین را نگه دارید.
از انجایی که نهال لیمو به آبیاری زیادی نیاز دارد پس هفته ای ۲-۳ مرتبه آبیاری را انجام دهید.
نهال لیمو به نور خورشید زیادی نیاز دارد در طول روز ۱۰-۱۴ ساعت باید نور کافی به آن برسد ولی برای درخت لیمو ۸ ساعت نور کفایت می کند.
اگر از زیر منافذ گلدان ریشه های گیاه را مشاهده کردید وقتش رسیده که آن را به ظرف بزرگ تری منتقل کنید.
میوه دادن این درخت ۵ سال و حتی بیشتر زمان می برد.
روش کاشت هسته زردآلو به چه صورت است؟
باید ابتدا دانه را از هسته زردآلو خارج کنید.
دانه را به پهلو بخوابانید و از یک ابزار مانند چکش استفاده کنید تا بهآرامی آن را بشکنید و دانه زردآلو را از داخل آن بیرون بیاورید. بگذارید دانه زردآلو جوانه بزند. بذر را با یک شب خیساندن در یک کاسه آب با دمای اتاق، برای جوانه زنی آماده کنید.
سپس، دانه را در یک حوله یا پارچه مرطوب بپیچید.
آن را در یک کیسه پلاستیکی در بسته قرار دهید و کیسه را در یخچال با دمای ۳۲ تا ۴۵ درجه فارنهایت نگهداری کنید. دانه را تا وقتی جوانه بزند در یخچال نگهداری کنید که معمولاً یک تا دو ماه طول میکشد.
بهتر است بذر را در اوایل بهار بکارید. یک مکان آفتابی با فضای کافی برای رشد درخت انتخاب کنید. درختان زردآلو در محیطی با آفتاب کامل رشد میکنند.
مطمئن شوید که محل کاشت، برای گسترش شاخهها و ریشههای درخت، فضای کافی را دارد.
محل کاشت را با یک شی مانند دستمال محافظت کنید.
برای جلوگیری از کندن دانه زردآلو توسط حیوانات، محل کاشت را میتوانید با یک لایه پارچه بپوشانید. اگر هسته در هوای خنک قرار دارد، هفتهای یکبار به آن آب دهید. اما اگر هسته در هوای گرم قرار دارد، نیاز است که هفتهای چندبار آبیاری شود.
روش کاشت هسته آلبالو در گلدان به چه صورت است؟
هسته آلبالو را میتوان هم در گلدان و هم در باغچه کاشت. البته کاشت آن در باغچه به مراتب راحتتر از گلدان است. بین ۳ تا ۵سال طول میکشد که درخت آلبالو میوه دهد. بنابراین اگر صبور نیستید، پیشنهاد میکنیم که سمت کاشتن درخت آلبالو نروید. طرز کاشت هسته آلبالو در گلدان چندان سخت نیست. فقط چند مرحله ساده دارد که باید آنها را رعایت کنید تا صاحب درختی زیبا شوید.
درخت آلبالو برای رشد کردن به فضای کافی، آب و گردش هوا احتیاج دارد. آلبالو درختی بسیار مقاوم به سرما است. به دلیل اینکه میوهدهی این درخت کمی دیر اتفاق میفتد، کمتر هم دچار سرمازدگی میشود. همین موضوع هم باعث شده است که مردم زیادی به کاشت آلبالو علاقه پیدا کنند.
برای کاشت این نهال زیبا، باید گودالی را در باغچه یا گلدان درست کنید. اندازهای دقیق برای گودالی که باید کنده شود در دست نیست، اما معمولا باید گودالی که کنده میشود، سه برابر عرض و طول ریشه باشد.
محصول: بذر انگور فرنگی
گودال بزرگ باعث کاشت راحت نهال میشود و فضای زیادی هم برای رشد ریشه دردسترس خواهد بود. اما تعادل را رعایت کنید.
در این مرحله از طرز کاشت هسته آلبالو در گلدان باید نهال را به صورت عمودی درون چاله قرار دهید.
به ریشهها فشار نیاورید. داخل چاله را با همان خاکی که کنده بودید، همراه با کمپوست، کود یا خاک برگ مخلوط کرده و پر کنید.
بعد از این که کاشت نهال تمام شد، آن را سریعا آبیاری کنید و هرچند ساعت یکبار اینکار را تکرار کنید تا نهال آلبالو به خوبی تثبیت شود.
کاشت هسته نارنگی در گلدان به چه صورت است؟
برای کاشت هسته نارنگی در گلدان باید مکانی را انتخاب کنیم که در معرض نور زیاد باشد. درخت نارنگی روزانه باید حدود ۶ ساعت در روز نور بخورد تا رشد کافی داشته باشد. کمبود و عدم وجود نور، مساوی با متوقف شدن رشد نارنگی است. خاکی که برای کاشت نارنگی انتخاب می کنیم باید از زهکشی بالا و مناسبی برخوردار باشد و نباید ایستایی آب داشته باشد.
خاکی که نهال در آن کاشته میشود باید طوری باشد که به خوبی آب را از خود عبور دهد. خاک لومی مناسب ترین گزینه برای کاشت درخت نارنگی محسوب میشود.
برای کاشت هسته نارنگی در گلدان باید کف گلدان را کاملا با سنگ ریزه بپوشانید.
سپس روی سنگریزهها ماسه بگذارید و لایه بالایی را کوددهی کنید و خاک بریزید. با اینکار قدرت زهکشی آن را زیاد میشود.
بعد از اتمام پروسه کاشت، باید کمی آب روی خاک بریزید تا مرطوب شود.
دانهها را باید در عمق۳ سانتیمتری خاک بکارید.
سپس رویشان را با پلاستیک بپوشانید تا رطوبت نگیرند و عمل جوانه زدن آنها سرعت پیدا کند.
بعد از این مراحل گلدان را به مکانی گرم برده و منتظر جوانه زدن بذر و دانهها باشید.
کاشت هسته گلابی
برای راحت تر شدن فرایند جوانه زدن گلابی، بهتر است ابتدا هسته های گلابی را در معرض چینه سرمایی قرار دهید. برای این کار ابتدا هسته ها را به مدت ۶۰ تا ۹۰ روز درون یک کیسه پلاستیکی پر شده از پیت ماس ( کود خزه پوده دار) در یخچال نگه داری نمایید. سپس هسته ها را از کیسه پلاستیکی خارج نموده و به مدت دو روز در یک لیوان آب گرم قرار دهید. سپس با رعایت نکات زیر می توانید هسته ها را داخل خاک بکارید و آنها را پرورش دهید:
درخت گلابی به خاکی که جذب آب خوبی داشته باشد، نیاز دارد و باید روزانه حداقل ۶ ساعت در معرض تابش نور خورشید قرار گیرد. این نکته را در نظر بگیرید که هر چه تابش نور خورشید به گیاه بیشتر باشد، آن گیاه به آب بیشتری نیاز خواهد داشت.
درخت گلابی را حداقل یکبار در هفته آبیاری نمایید. بهتر است انجام این کار را به صبح ها یا شب ها موکول کنید.
درخت گلابی از زمانی که هسته میوه در گلدان کاشته می شود حداقل سه سال و حداکثر ۱۰ سال طول می کشد تا میوه دهد.
از اینکه تا پایان این مقاله همراه ما بودید از شما متشکریم
از فروشگاه ما دیدن فرمائید
khanehbazr.ir
بدون دیدگاه