گل میمون در رنگ های زیبا و گلدهی خوشه ای مناسب برای کاشت بهاره و تابستانه در باغچه و گلدان.
گل میمون برای رشد و گلدهی به نور کافی احتیاج دارد . بنابراین بایستی در محل آفتابگیر در باغچه کاشته شود. خاک باغچه باید بایستی قوی و دارای زهکشی خوبی باشد.
گل میمون را در گلدان نیز میتوان پرورش داده و نسبت به زمان کاشت بذر در فصول مختلف در گلخانه به گل مینشیند.
در مناطق با زمستان شدید به صورت یک ساله و در مناطقی که زمستان ملایمی دارند به صورت دو ساله کشت می شود،
گل میمون خنکی را بیشتر می پسندد و گلدهی بهتری دارد، در فصل تابستان گلدهی آن کاهش می یابد.
گل میمون گیاهی است چندساله، بومی مناطق مدیترانه که با توجه به منطقه آب و هوایی که در آن کشت میشود، بهصورت گیاه یکساله یا دو ساله کشت میشود. اگر در منطقهای کشت شود که زمستان سرد است، بهصورت یکساله و اگر در منطقهای کشت شود که سرمای زمستان ملایم است، بهصورت دو ساله کشت میشود. گلهای این گیاه دارای پنج گلبرگ به رنگهای صورتی و ارغوانی است به حالت خوشهای بر روی شاخه قرار دارند. برگهای آن نیزهای شکل و صاف است. این گیاه از نظر ارتفاع، پاکوتاه، پابلند و متوسط است. علت نامگذاری این گیاه به اسم Snapdragon این است که کلمه Snap به معنی گاز گرفتن و dragon به معنی اژدهاست که به این معنی است که این گل در حالت عادی بسته است وقتی پایین گل را فشار دهیم، دهانه آن باز میشود که مانند دهان اژدهاست. از طرف دیگر علت نامگذاری آن به گل میمون در زبان فارسی این است که بذرهای آن شبیه سر میمون است.
ارتفاع این گیاه در واریتههای مختلف بین ده سانتیمتر تا یک متر متغیر است. از فرمهای بلند آن برای گل بریده و از فرمهای کوتاه آن برای کاشت در حاشیه باغچهها میتوان استفاده کرد. گل میمون برای رشد و گلدهی به نور کافی احتیاج دارد. بنابراین بایستی در محل آفتابگیر در باغچه کاشته شود. خاک باغچه باید بایستی قوی و دارای زهکشی خوبی باشد. فاصله کاشت نسبت به طول گیاه فرق میکند معمولاً فرمهای کوتاه را با فاصله ۲۵ تا ۳۰ سانتیمتری و فرمهای بلند را با فاصله ۵۰ ۴۰سانتیمتری میکارند، این رقم پابلند بوده و بهتر است با فواصل ۵۰سانتیمتر از یکدیگر کاشته شود. چون بذرها در عمق کم کاشته میشوند حتماً تا قبل جوانهزنی روزی دو بار با افشانه خاک را خیس کنید و اجازه ندهید هرگز خشک شود.
برای طولانی شدن طول گلدهی گلها را میبرند و از آن بهعنوان گل بریده استفاده میکنند یا بعد از پژمرده شدن و قبل از تشکیل بذر آنها را قیچی میکنند. زمانی که گیاه بعد از مدتی گل دادن فرم شاداب و جوان خود را از دست داد آن را از محل نزدیک به زمین قیچی کرده و سپس با یک کود مایع آن را کودپاشی میکنند. در این صورت گیاه از نو شروع به رشد و فعالیت کرده و گلهای خوبی خواهد داد. گل میمون را در گلدان نیز میتوان پرورش داده و نسبت به زمان کاشت بذر در فصول مختلف در گلخانه به گل مینشیند. درصورتیکه فرمهای بلند آن برای گل بریده پرورش داده شده باشند، میتوان بعد از جابجا کردن نشاها آنها را در گلخانهای که حداقل درجه حرارت آن بین –۷ و ۴ درجه سانتیگراد باشد قرار داد و در فصل زمستان از گلهای آن استفاده کرد. یکی از بیماریهای رایج در گل میمون بیماری قارچی زنگ است که بهسرعت در گیاه پیشرفت میکنند. لکههای قهوهای رنگ پودر مانند که در زیر برگ و در روی ساقه ظاهر میشود از علائم بیماری هستند. آفت شته نیز معمولاً روی شاخههای جوان بچشم میخورد که میتوان با استفاده از سمهایی که در بازار موجود است نسبت به سمپاشی اقدام کرد.
در مناطق با زمستان شدید بهصورت یکساله و در مناطقی که زمستان ملایمی دارند بهصورت دو ساله کشت میشود. فضایی را که برای کاشت انتخاب میکنید باید روزانه دارای ۵ تا ۶ ساعت نور خورشید باشد، این گیاه نیم سایه را نیز میتواند تحمل کند. گل میمون خنکی را بیشتر میپسندد و گلدهی بهتری دارد، در فصل تابستان گلدهی آن کاهش مییابد. آبیاری گیاه بالغ میمون باید بهگونهای باشد که هنگامیکه خاک خشک شد مجدد آبیاری شود، آبیاری زودهنگام و زیاد باعث پوسیدن ریشهها میشود.
مشخصات گل میمون الوان
گل میمون دارای گونه های مختلفی است. دارای ارقام پا کوتاه و پا بلند می باشد. برگهای این گیاه به صورت متناوب متقابل و قاعده ای می باشند. بوته این گل دارای شاخ و برگهای زیادی است که انتهای هر شاخه معمولا به خوشه ای از گل ختم می شود. گلهای این گیاه از گلبرگ به هم چسبیده تشکیل شده است. گل میمون دارای رنگهای مختلفی همچون سفید، صورتی، زرد، کرم، بنفش و مخروطی شکل و راه راه می باشد که زیبایی خاصی را به محیط تزریق می کند. برگهای سبز رنگ و نوک تیزی دارد.
راهنمای کاشت بذر گل میمون الوان
تکثیر گل میمون از دو طریق کاشت بذر و قلمه می باشد. در تکثیر بذری ابتدا در اواخر فصل زمستان بذرهای این گیاه را در خزانه ای در گلخانه بکارید تا رشد کند. بذرها معمولا پس از یک الی دو هفته جوانه می زند. پس از آنکه گیاه به حد میعنی از رشد خود رسید آن را در گلخانه سرد یا شاسی قرار دهید. و با شروع فصل بهار آن را به گلدان، باغچه و یا زمین اصلی انتقال دهید.
همچنین می توانید با شروع فصل بهار و پس از اتمام سرما بذر را مستقیما در زمین بکارید. از روش قلمه زنی برای گونه های پر پر این گیاه انجام استفاده می شود، که معمولا بذری تولید نمی کنند، برای این منظور از ساقه های بدون گل با چاقو قلمه تهیه کنید و سپس قلمه را در خزانه نگهداری کنید تا ریشه دار شود و سپس در محل مورد نظر بکارید.
فاصله کاشت بذر
فاصله کاشت این گیاه بین 20 تا 30 سانتی متر می باشد.
عمق کاشت بذر
بذرهای این گیاه به هنگام کاشت نیاز به نور کافی دارند بنابراین پس از کاشت بذر لایه نازکی خاک روی آن بریزید.
ارتفاع
ارتفاع گل میمون بسته به گونه های مختلف پا کوتاه و پا بلند متفاوت است ولی معمولا ارتفاع این گیاه بین 20 تا یک متر متغیر می باشد.
خاک مناسب رشد
برای رشد بهتر به خاکی با زهشکی مناسب نیاز دارد بهترین خاک برای رشد این گیاه معمولا خاکبرگ، پیت ماس، کود دامی پوسیده می باشد.
دوره بلوغ یا گلدهی
گلدهی این گیاه از اواخر بهار تا اوایل فصل پاییز می باشد.
دمای مناسب رشد
گل میمون آب و هوای خنک را بیشتر دوست دارد و دمای ایده آل برای رشد این گیاه بین 10 تا 14 درجه سانتی گراد می باشد.
مقدار آبدهی
به آبیاری کمی نیاز دارد بین دو آبیاری سطح مورد نظر باید خشک شود.
نور مناسب
برای رشد به نور مستقیم آفتاب نیازمند است.
نشاء کردن بذر گل میمون پابلند الوان
ظرف کشت خود (لیوان یکبار مصرف یا سینی نشاء) را با خاک مورد نظر پر کنید، سپس اقدام به آبیاری کنید تا آب از انتهای ظرف کشت خارج شود و خاک نشست کند. سپس سوراخی ریز به عمق ۰٫۵سانتیمتر ایجاد کنید و یک یا دو عدد بذر را داخل آن قرار دهید و سپس با خاک ورمی کمپوست روی بذرها بریزید، البته میتوانید از همان ترکیب خاک نیز بر روی بذر بریزید ولی استفاده از کمپوست باعث به وجود آمدن نشاءهایی قویتر میشود. دمای ایده آل برای کاشت بذر ۱۵ تا ۲۵ درجه است و نیاز به محیطی خیلی گرم ندارد. اکنون ظرف کاشت را به محیطی مناسب ببرید و با اسپری خوب آبیاری کنید تا آب به بذرها برسد و خاک کاملاً مرطوب شود.
تا قبل از جوانه زدن بذرها نباید اجازه دهید سطح خاک خشک شود، اگر ظرف کاشت را در مقابل آفتاب مستقیم قرار دادهاید مشکلی نیست ولی باید بیشتر مراقب بود تا خاک رطوبتش را از دست ندهد، چون بذر در عمق کمی کاشته شده که بهسرعت ممکن است در مقابل آفتاب خشک شود و جوانه بمیرد. بعدازاینکه نشاء چهار برگه شد و رشد کافی کرد آنها را به گلدان اصلی یا باغچه منتقل کنید. اگر میخواهید گلدان را در منزل نگهداری کنید حتماً باید محیطی پرنور را برایش در نظر بگیرید، پشت پنجره جنوبی با حداقل ۸ ساعت نور در روز ایده آل است، اگر این شرایط را نمیتوانید فراهم کنید باید از نورهای کمکی (فلورسنت) استفاده کنید برای این کار باید چراغ فلورسنت را در فاصله ۸ تا ۱۰سانتیمتری گیاه قرار دهید.
کاشت در باغچه
برای کاشت مستقیم بذر اولین نکته که باید به آن توجه نمود دمای محیط کاشت است، برای کاشت مستقیم در گلدان و در منزل در هر فصلی میتوان اقدام نمود ولی برای کاشت مستقیم در گلدان و فضای باز یا در باغچه باید بعد از گرم شدن هوا و اتمام سرما اقدام به کاشت بذر کرد. دمای محیط کاشت باید ۱۵ تا ۲۵ درجه باشد. ابتدا کود دامی پوسیده را بر روی بستر باغچه میریزیم و به عمق ۱۵ تا ۲۰سانتیمتر زیرورو میکنیم تا مخلوط شود سپس اقدام به آبیاری مناسب میکنیم تا خاک کاملاً خیس شود بعد از گذشت چند ساعت از آبیاری بذرها را با فاصله ۴۰ تا ۵۰سانتیمتر از یکدیگر در عمق ۰٫۵سانتیمتری قرار میدهیم و بر روی آن خاک قرار میدهیم. بذرهای گل میمون بسیار ریز بوده و میتوان بهصورت دست پاش بر روی زمین کاشت و پس از رشد گیاهان آنها را تنک کرد و برخی را از خاک درآورده و به محلی دیگر منتقل کرد. سپس بهآرامی اقدام به آبیاری میکنیم بهطوریکه بذرها جابجا نشود و منتظر سبز شدن آنها میمانیم. تا قبل از جوانهزنی خاک هرگز خشک نشود.
کاشت در گلدان
برای کاشت مستقیم بذر در گلدان ابتدا مطمئن میشویم که ته گلدان سوراخهای مناسبی برای خروج آب اضافی دارد سپس به ارتفاع ۴سانتیمتر کف آن ماسه درشت میریزیم و سپس گلدان را با ترکیب خاکی که در بالا گفته شد پر میکنیم و خوب آبیاری میکنیم تا خاک نشست کند و آب از ته گلدان خارج شود. اکنون بذرها را در عمق ۲ برابر طول بذر (حدوداً ۰٫۵سانتیمتر) و در فواصل ۲۰ تا ۵۰سانتیمتری میکاریم و روی آن را با کمپوست پوسیده یا همان ترکیب خاک اصلی پر میکنیم، بذرهای میمون برای جوانهزنی نیاز به نور دارند در نتیجه نباید خیلی زیر خاک بروند و بهآرامی آبیاری میکنیم، بهتر است با افشانه یا اسپری آبیاری شود تا بذرها جابجا نشود. تا قبل از جوانهزنی بذرها اجازه ندهید خاک خشک شود و همیشه مرطوب باشد، بعد از جوانهزنی بذرها باید گلدان در جای پرنور باشد. اگر اقدام به نگهداری گلدان در آپارتمان میکنید باید توجه نمود که میزان نور دریافتی روزانه ۷ تا ۸ ساعت باشد. آبیاری گیاه باید هر چند روز یکبار هنگامیکه سطح خاک کمی خشک شد انجام شود. تا قبل از جوانهزنی بذرها و درصورتیکه هوا خیلی گرم نبود میتوانید گلدان را با مشما شفاف کاور کنید (بپوشانید) تا با بالا رفتن رطوبت و دما جوانهزنی سریعتر اتفاق بیفتد.
بیماری و آفت
یکی از بیماریهای رایج در گل میمون بیماری قارچی زنگ است که بهسرعت در گیاه پیشرفت میکنند. لکههای قهوهایرنگ پودر مانند که در زیر برگ و در روی ساقه ظاهر میشود از علائم بیماری هستند. آفت شته نیز معمولاً روی شاخههای جوان بچشم میخورد که میتوان با استفاده از سمهایی که در بازار موجود است نسبت به سمپاشی اقدام کرد.
لطفا تجربه خرید و کاشت خود را در بخش نظرات همین محصول با ما در میان بگذارید
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.