بلک بری در میان بذر های سردسیری همانند بلوبری و رزبری انتخاب مناسب تری به دلیل سادگی در کاشت است.
این محصول نباید با تمشک بدون خار یا میوه هایی از این قبیل اشتباه گرفته شود.
ارزش اقتصادی آن بسیار بالاست و مناسب کاشت در فضای باز و گلخانه است.
هم چنین به دلیل کوتاه بودن بوته قابل پرورش در گلدان نیز می باشد.
این محصول یک گیاه دو ساله با ساقه های راست است و دارای برگ های سبز تیره ای میباشد و خوشه گل های سفید و صورتی تولید میکند که در نهایت به میوه تبدیل میشوند. در واقع یک میوه لوکس و خوشمزه است که دارای میوه های کوچک سیاه رنگ بوده و حاوی مقادیر زیادی مواد مغذی، مواد معدنی و ویتامین می باشد. میوه ای بسیار با ارزش هم از نظر اقتصادی و هم از نظر خواص است و نباید آنرا با تمشک سیاه اشتباه گرفت. طعم فوق العاده و شیرین دارد که علاوه بر خام خوری باعث شده که از آن در مربا، دسر، تنقلات و کیک ها نیز استفاده گردد.
باردهی بسیار بالایی دارد و یک منبع غنی از ویتامین A، B1، B2، B3، B6، فولات، ویتامین C، ویتامین E و ویتامین K میباشد.همچنین دارای مقادیر بسیار زیادی کلسیم، آهن، منیزیم، فسفر، پتاسیم و روی است و هیچ گونه کلسترول مضری ندارد.میوه نرسیده این محصول سبز رنگ می باشد و تغییر رنگ خواهد داد به زرد ، قهوه ای نارنجی قرمز ، قرمز ، قرمز مایل به سیاه و در نهایت وقتی که میوه رسیده است به رنگ سیاه براق در خواهد آمد . بلک بری گیاهی بوته ای و سردسیر است که دمای تا ۲۰ درجه زیر صفر را نیز تحمل می کند البته سرمای زودگذر و ناپایدار،ولی برای میوه دهی حداقل به یک ماه سرمای زیر ۶-۷ درجه نیاز دارد.
این میوه در میان بذر های سردسیری هم خانواده خود مانند بلوبری و رزبری بدلیل سادگی در کشت انتخاب بهتری می باشد.
بلک بری در اواخر بهار به گلدهی و یا شکوفه می رسد و در فصل تابستان یا اوایل پاییز به باردهی می رسد.
یکی از خصوصیات بلک بری قابلیت کشت آن در گلدان بخاطر بوته های کوتاه آن است.
کی از خصوصیات بلک بری قابلیت کشت آن در گلدان بخاطر بوته های کوتاه آن است.
بلک بری در اواخر بهار به گلدهی و یا شکوفه می رسد و در فصل تابستان یا اوایل پاییز به باردهی می رسد.
بلک بری میوه ای بسیار با ارزش هم از نظر اقتصادی و هم از نظر خواص است و نباید آنرا با تمشک سیاه اشتباه گرفت.
این میوه دارای مقادیر بسیار زیادی کلسیم، آهن، منیزیم، فسفر، پتاسیم و روی است و هیچ گونه کلسترول مضری ندارد.
این میوه در میان بذر های سردسیری هم خانواده خود مانند بلوبری و رزبری بدلیل سادگی در کشت انتخاب بهتری می باشد.
بلک بری طعم فوق العاده و شیرین دارد که علاوه بر خام خوری از آن در مربا ، دسر ، تنقلات و کیک ها نیز استفاده می شود.
بلک بری باردهی بسیار بالایی دارد و یک منبع غنی از ویتامین A، B1، B2، B3، B6، فولات، ویتامین C، ویتامین E و ویتامین K میباشد.
بلک بری گیاهی بوته ای و سردسیر است که دمای تا ۲۰ درجه زیر صفر را نیز تحمل می کند البته سرمای زودگذر و ناپایدار،ولی برای میوه دهی حداقل به یک ماه سرمای زیر ۶-۷ درجه نیاز دارد.
میوه نرسیده بلک بری سبز رنگ می باشد و تغییر رنگ خواهد داد به زرد ، قهوه ای نارنجی قرمز ، قرمز ، قرمز مایل به سیاه و در نهایت وقتی که میوه رسیده است به رنگ سیاه براق در خواهد آمد .
بلک بری در میان بذر های سردسیری همانند بلوبری و رزبری انتخاب مناسب تری به دلیل سادگی در کاشت است. ارزش اقتصادی این میوه بسیار بالاست و مناسب کاشت در فضای باز و گلخانه است.
کاشت بذر بلک بری
بذر بلک بری برای جوانه زنی نیاز سرمایی به مدت حداقل ۴-۳ ماه در دمای ۳- ۱ درجه و محیط مرطوب دارد بدین منظور بذرها را به مدت ۲۴ ساعت میخیسانیم سپس خاک استارتر استریل را با نسبت مساوی دارچین و پودر ذغال چوب حل شده در آب و غلیظ مرطوب می نماییم.(دارچین و پودر ذغال قارچ کش اند)، البته خاک نباید زیاد خیس شود.
در مرحله بعدبه میزان ۲ سانتیمتر کف گلدان سنگریزه یا پوکه استریل و… میریزیم سپس گلدان استریل مخصوص کاشت بذر را از خاک استارتر استریل پر می نماییم و بذرها را در سطح خاک پخش نموده و با لایه کمتر از ۳-۲ میلیمتر خاک می پوشانیم. و درون پلاستیک زیپ دار و یا یک مشما بسته با چند سوراخ در قسمت خنک تر یخچال با دما فوق قرار داده تا زمان ذکر شده سپری شود.
در این مدت خاک نباید خشک، جابه جا و یا دما زیاد تغییر کند و هفته ای یک مرتبه چک می نماییم. با جوانه زدن بذرها طی زمان ذکر شده گلدان را از یخچال خارج نموده و در محلی با آفتاب ملایم قرار می دهیم.
پس از رسیدن هر گیاه به سایز چند سانتیمتر به گلدان تکی انتقال می نماییم. گیاه بلک بری نیاز به چندین ساعت نور مستقیم خورشید دارد. با رسیدن گیاه به سایز مناسب آن را در فصل مناسب به محیط بیرون مانند باغچه و یا گلدان سایز متوسط و بزرگ در پاسیو و یا تراس انتقال نمایید. گیاه خزان کننده است و نیاز به زمستان دارد.
خاک اصلی خاک با زهکشی بالا و غنی، آبیاری ۳ سانتیمتر در هفته و فصول بدون باران، اگر هوا گرم تر است دفعات آبیاری گیاه بالغ را افزایش دهید. استفاده از مالچ نیز توصیه می شود.
اکثر ارقام بلک بری نیاز به حداقل ۳۰۰ ساعت دما بین ۸-۳ درجه سانتیگراد برای گلدهی دارند. در غیر اینصورت گلدهی و در نتیجه باردهی پایین می آید
خواص میوه بلک بری
ارزش غذایی در هر ۱۰۰ گرم میوه ی بلک بری Blackberry:
انرژی ۱۸۰ کیلوژول (۴۳ کیلوکالری)
کربوهیدرات ها ۹٫۶۱ گرم
قندها ۴٫۸۸ گرم
فیبر غذایی ۵٫۳ گرم
چربی ۰٫۴۹ گرم
پروتئین ۱٫۳۹ گرم
ویتامین ها
ویتامین IU 214
تیامینB1 (ب۱) (۲٪) ۰٫۰۲۰ میلی گرم
ریبوفلاوین B2 (ب۲) (۲٪) ۰٫۰۲۶ میلی گرم
نیاسین B3 (ب۳) (۴٪) ۰٫۶۴۶ میلی گرم
ویتامین B6 (ب۶) (۲٪) ۰٫۰۳۰ میلی گرم
فولات B9 (ب۹) (۶٪) ۲۵ میکروگرم
ویتامین C(سی) (۲۵٪) ۲۱٫۰ میلی گرم
ویتامین E (ای) (۸٪) ۱٫۱۷ میلی گرم
ویتامینK (کا) (۱۹٪) ۱۹٫۸ میکروگرم
مواد معدنی
کلسیم (۳٪) ۲۹ میلی گرم
آهن (۵٪) ۰٫۶۲ میلی گرم
منیزیم (۶٪) ۲۰ میلی گرم
فسفر (۳٪) ۲۲ میلی گرم
پتاسیم (۳٪) ۱۶۲ میلی گرم
سدیم (۰٪) ۱ میلی گرم
روی (۶٪) ۰٫۵۳ میلی گرم
در صورت اینکه این محصول رو پسندید از تجربه خرید و کاشت خود در بخش نظرات همین سفارش ما را مطلع نمائید سپاسگزاریم.
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.