میوه رز بری با نام انگلیسی “yellow Raspberry” از خانواده تمشک و بومی مناطق سردسیری و نیمه گرمسیری است.
رزبری از خانواده تمشکها می باشد این گونه از تمشکها با تمشکهای بومی ایران که عمدتا در مناطق شمالی ایران میرویند تفاوتهای زیادی از قبیل رنگ و طعم دارند و میوه ای بسیار محبوب با عطر و طعمی خارق العاده و بسیار خاص است که در شیرینی و کیک های لوکس اروپایی و آمریکایی نقش بسیار مهمی دارند.
محصول: بذر گوس بری
رزبری زرد یا تمشک خارجی دارای شکل مخروطی است و حفره ای در وسط آن وجود دارد.
از خواص فوقالعاده این میوه میتوان به کمک بسیار زیاد به دستگاه گوارش و هضم غذا،ایجاد احساس شادابی کمک به عملکرد بهتر قلب نام برد
رزبری زرد همانند رزبری قرمز در تهیه دسر، ژله، مربا، کیک و … استفاده فراوانی می شود.
رزبری زرد طلایی از نظر عطر و طعم از ارقام مشابه و رنگ های دیگر همانند قرمز برتر است ولی از نظر اقتصادی ارزش کمتری نسبت به تمشک سرخ دارد و بیشتر به صورت خانگی و محدود کشت می شود.
عصاره تولیدی از میوه رازبری اثرات تایید شده ای در درمان بیماری هایی مانند آنفلوانزا و دیابت دارد و به لحاظ تجاری نیز میوه ای بسیار گران و با تقاضای بالا است.
بذر رزبری زرد طلایی بوته هایی کوتاه را به وجود می آورد (پاکوتاه) که قابلیت کاشت در گلدان و نگه داری در بالکن منازل را نیز دارد و گلدان های بسیار زیبایی را به وجود می آورد و باردهی آن بسیار جذاب است
رزبری زرد یک گیاه دو ساله با ساقه های راست است و دارای برگ های سبز تیره ای میباشد و خوشه گل های سفید و صورتی تولید میکند که در نهایت به میوه تبدیل میشوند.
رزبری در واقع یک میوه لوکس و خوشمزه است که دارای میوه های کوچک زرد رنگ بوده و حاوی مقادیر زیادی مواد مغذی ، مواد معدنی و ویتامین می باشد.
رز بری باردهی بسیار بالایی دارد و یک منبع غنی از ویتامین A، B1، B2، B3، B6، فولات، ویتامین C، ویتامین E و ویتامین K میباشد.
رزبری زرد گیاهی بوته ای و سردسیر است که دمای تا ۲۰ درجه زیر صفر را نیز حتما می کند البته سرمای زودگذر و ناپایدار،ولی برای میوه دهی حداقل به یک ماه سرمای زیر ۶-۷ درجه نیاز دارد.
رزبری در اواخر بهار به گلدهی و یا شکوفه می رسد و در فصل تابستان یا اوایل پاییز به باردهی می رسد.
یکی از خصوصیات رزبری زرد قابلیت کشت آن در گلدان بخاطر بوته های کوتاه آن است.
روش کاشت بذر رزبری زرد طلایی
رزبری در میان بذرهای سردسیری مثل بلوبری و رزبری کاشت بسیار ساده تری دارد و انتخاب مناسبی برای کاشت است.
رزبری میوه ای سردسیری است که در تمامی مناطق معتدل و سردسیر و نیمه گرمسیری قابل کاشت است.بذر میوه رزبری برای بازدهی بهتر و جوانه زنی نیاز به یک دوره سرمادهی طولانی دارد.
بذر های رزبری را داخل دستمال خیس قرار دهید با اینکه در گلدانی که با پیت ماس مرطوب پر شده است قرار دهید و گلدان (یا دستمال) را درون مشمایی در بسته با دو سوراخ کوچک قرار دهید و به مدت ۲ ماه یا بیشتر درون یخچال (نه فریزر) قرار دهید. دمای یخچال در این مدت باید حداکثر ۵ درجه یا کمتر باشد.در مدتی که بذرها داخل یخچال قرار دارد نباید خاک گلدان یا دستمال خشک شود.بعد از گذشت این مدت ( ۲ تا ۳ ماه) سینی نشا یا گلدان مناسبی را انتخاب کنید و با خاک مناسب همانند پیت ماس یا کمپوست استریل قرار داده و به اندازه ۲ میلی متر بر روی آن خاک بریزید و آبیاری کنید .
تا قبل از جوانه زنی بذر ها باید خاک مرطوب باشد و آبیاری به گونه ای باشد که احساس کنید بذر ها نیز خیس شده اند .آبیاری با اسپری بهتر است و باید مراقب بود که بذر ها جابجا نشوند.
محصول: بذر بونسای ساورا
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.