کاشت بذر از روشهای معمول تکثیر گلها و گیاهان مختلف محسوب می شود. در طبیعت در فصل بهار بطور طبیعی عملیات گرده افشانی گلها و درختان مختلف صورت می پذیرد. در زندگی شهری و صنعتی، کاشت و تکثیر گیاهان توسط انسانها صورت می گیرد. عملیات گرده افشانی در فصل بهار که هوا معتدل و نور خورشید و باران بیشتری در دسترس است انجام می شود. بنابراین اگر بخواهیم در سایر فصول نسبت به کاشت بذر اقدام کنیم باید دمای مناسب، نور خورشید، رطوبت و آب کافی در کنار عواملی مانند خاک و کود را برای رشد گیاه فراهم کنیم. در واقع فصل مناسب برای تکثیر انواع گیاهان در فصل بهار و تابستان و برخی گیاهان در پاییز است.

بذر برگ نو چینی اورجینال

کاشت بذر در بهمن ماه به دلیل سرمای هوا، نور کم خورشید و شرایط نامساعد جوی در مناطق سردسیر و معتدل در فضای آزاد وجود ندارد. نواحی گرمسیری که در طول زمستان آب و هوای معتدلی دارند از این قضیه مستثنی هستند. برای کاشت گلها و گیاهان مختلف باید شرایط مطلوب را فراهم نمود. در این مطلب به معرفی گلها و گیاهان مختلف قابل کاشت در بهمن ماه و انواع روشهای کاشت بذر در زمستان خواهیم پرداخت.

گیاهان آپارتمانی مقاوم به سرما

کاشت بذر در آپارتمان در بهمن ماه

در ماه بهمن زمستان به نیمه راه می رسد و برف و سرما در همه جا خودنمایی می کند. اگر در دومین ماه زمستان تصمیم دارید انواع گلها و گیاهان مختلف را بکارید، انواع بذرها و گیاهان مختلف در دسترس شما قرار دارد. در روزهای سرد زمستان افراد زمان های بیشتری را در خانه می مانند. کاشت و پرورش گیاهان در داخل آپارتمان سرگرمی جالبی بشمار می رود. گلها و گیاهان نیاز به توجه و مراقبت روزانه دارند. آبیاری، بررسی خاک و کود گلدان، کندن برگهای زرد، قرار دادن گلدان در معرض نور خورشید، تنظیم دما و رطوبت محیط و استفاده از انواع تقویتی ها و سموم دفع آفات برخی از کارهای روزمره بشمار می رود. 

علاوه بر این کاشت بذر و مشاهده رشد و جوانه زدن آن لذت بخش است. اغلب گیاهان و گلها قابلیت کاشت در گلدان را دارند. بدین ترتیب می توان آنها را در گلدان و داخل منزل نگهداری نمود. گیاهان بزرگتر و درختان را می توان در گلدان های بزرگتر کاشت و در بالکن، داخل راهرو، حیاط خلوت و حتی گوشه سالن نگهداری کرد. برای کاشت گلها و گیاهان مختلف به شرایط مورد نیاز برای جوانه زنی بذر توجه داشته باشید. سبزیجات مختلف مانند ریحان، جعفری، نعناع و شاهی را می توان به سادگی حتی بر روی اپن آشپزخانه پرورش داد. صیفی جاتی مانند گوجه فرنگی، خیار و فلفل نیاز به فضای بزرگتری دارند. می توانید در گلدان های بزرگتر و با فاصله بذرها را بکارید. گلها و گیاهان زینتی براحتی در داخل گلدان و آپارتمان رشد می کنند.

 اگر علاقه به درختان خاص و میوه های استوایی دارید، باید گفت که می توانید آنها را در گلدان های بزرگتر بکارید. در نهایت انواع بوته های بری و درختچه های بونسای قابلیت کاشت در درون گلدان را خواهند داشت. کاشت بذر در بهمن ماه در داخل منزل و آپارتمان بدون هیچ مشکلی امکان پذیر است. تمام گیاهانی که امکان کاشت آنها در گلدان وجود دارد را می توان در فضای بسته کاشت.

کاشت بذر در فضای باز در بهمن ماه

کاشت بذر در بهمن ماه در فضای بیرون به شرایط آب و هوایی وابسته است. اگر متوسط دمای هوا نزدیک به صفر بوده و برف و سرما وجود دارد امکان کاشت گیاهان در فضای آزاد را ندارید. برای اینکار باید از خزانه، گلخانه، داخل منزل، مکان های سرپوشیده و اتاقک های نایلونی استفاده کنید. نکته مهم این است که باید بذرها را در ابتدا در محیط گرم و مناسب پرورش داده و پس از رشد جوانه ها و در زمان مناسب به مکان اصلی منتقل نمود. بجز سبزیجاتی مانند ریحان، شاهی، تره، گشنیز، شنبلیله، اسفناج، نعنا و یا شوید می توان سایر صیفی جات، گلها، درختان و میوه ها را بصورت نشا کاری کاشت. 

بذر بنسای کالیسمان /شیشه شور/

منظور از نشا کاری این است که بذر را ابتدا در محل موقتی در داخل گلدان های کوچک و یا سینی نشا کاشته و در محل مناسبی قرار می دهند. پس از جوانه زنی و رشد جوانه ها می توان نسبت به انتقال آنها به مکان اصلی اقدام نمود. با توجه به مدت زمان حداقل یک تا دو ماهه برای نشا کاری می توان در اواخر اسفند و فروردین ماه که شرایط جوی مساعد است آنها را منتقل کرد. تمام مزرعه ها، مراکز پرورش گل و گیاه، گلخانه و باغداران از این روش برای کاشت بذر در طول زمستان استفاده می کنند. در ادامه به معرفی انواع بذر سبزیجات قابل کاشت در بهمن ماه می پردازیم.

بذر سبزیجات قابل کاشت در بهمن 

برای کاشت بذر سبزیجات در بهمن ماه انتخابهای متعددی وجود دارد. می توانید انواع ریحان مانند ریحان بنفش، ریحان سبز محلی، ریحان تایلندی، ریحان بوته ای، ریحان دارچینی و یا ریحان ارغوانی را در داخل گلدان بکارید. ریحان عطر و بوی خوشی دارد و اشتها آور است. با کاشت ریحان تمام فضای خانه از عطر ریحان پر می شود و شما خود را در باغ احساس می کنید. برگهای ریحان هر چه تیره تر باشند دارای خواص بیشتری هستند. برای اینکار توصیه می شود که همه روزه گلدان را پشت پنجره و یا مکانی که بیشترین بهره را از نور خورشید داشته باشد قرار دهید.

بذر ریحان سبز

 کاشت بذر ریحان ساده است. کافی است بذر مرغوب تهیه و در گلدان بکارید. پس از یک هفته جوانه آشکار می شوند. دوره برداشت برگهای ریحان ما بین ۶۰ تا ۷۰ روز است. از دیگر سبزیجات قابل کاشت می توان نعناع، شاهی، شوید، تره، اسفناج، مرزه، پیازچه و تربچه را نام برد. با کاشت انواع سبزیجات در داخل آپارتمان سفره خود را رنگین و سرشار از ویتامین ها می کنید. سبزیجات دیگری مانند لوبیا، بامیه، هویج، کاهو، کلم، گل کلم و یا جعفری از دیگر موارد قابل کشت بشمار می آیند. خاک مناسب برای کاشت بذر سبزیجات، خاک باغچه به همراه کود دامی و یا NPK است.

کاشت بذر صیفی جات در بهمن ماه

بذر صیفی جات معمولا در ماههای بهار و تابستان کاشته می شود. صیفی جات عمدتا سبزیجات و میوه های گرمسیری بوده که متناسب با آب و هوای تابستان هستند. انواع گوجه فرنگی و خیار به همراه بادمجان و کدو از دیگر صیفی جات پر مصرف در تمام طول سال هستند. بطور معمول در سرمای زمستان انواع صیفی جات کمیاب شده و با قیمت های گران عرضه می شوند. با کاشت بذر صیفی جات در بهمن ماه علاوه بر صرفه جویی اقتصادی می توان درآمد خوبی بدست آورد. گلخانه داران و مراکز پرورش گیاهان با کاشت انواع گوجه فرنگی و خیار گلخانه ای از بازار مصرف خوبی برخوردار هستند.

 اگر می خواهید برای مصرف خانگی و یا کسب درآمد به کاشت بذر صیفی جات در زمستان اقدام کنید، باید محل مناسب برای کاشت پیدا کنید. پس از یافتن مکان مورد نظر نیاز به گلدان های کوچک و یا سینی های نشا دارید. پس از گذشت ۱۰ تا ۲۰ روز جوانه ها آشکار می شوند. در این زمان باید نشاها را به مکان اصلی منتقل نمود. اگر دمای هوا در بیرون مساعد است می توان جوانه ها را بیرون انتقال داد. در غیر اینصورت از گلدان استفاده می شود. در صورت کاشت صیفی جات در فضای سرپوشیده، باید کلیه نکات از جمله نور، دما، رطوبت، خاک، کود و آب جوانه ها تحت کنترل باشد. انواع صیفی جات مانند گوجه فرنگی، بادمجان، خیار، کدو، بامیه، هندوانه، طالبی و خربزه، ملون، لوبیا، ذرت و فلفل را می توانید به این روش بکارید.

کاشت میوه های کمیاب در بهمن ماه

میوه های استوایی از جمله میوه های خاص و منحصر به فرد هستند. این میوه های پرآب برای هوای گرم و داغ مناطق گرمسیری مناسب است. اگر می خواهید در روزهای گرم و داغ تابستان انواع میوه های استوایی را در دسترس داشته باشید، بذر آنها را بکارید. کاشت بذر میوه های استوایی نیاز به شرایط خاص دارد. این میوه ها در بازار کمیاب و گران هستند.

بذر تربچه قرمز کشیده ایتالیایی

بذر انواع میوه های استوایی مانند پاپایا و دراگون فروت را عرضه می کند. برای کاشت آنها نیاز به دمای متوسط ۲۰ تا ۲۵ درجه سانتیگراد و محیط مرطوب وجود دارد. در بهمن ماه نمی توان میوه های کمیاب را در فضای آزاد کاشت. اگر در داخل خانه فضای مناسب برای کاشت بذر میوه های استوایی دارید، می توانید یک گلدان مناسب تهیه و آنرا بکارید. درختان میوه های استوایی دائمی هستند و در تابستان زمان گل دهی آنها خواهد بود. انواع پاپایا شامل پاپایا ردلیدی، پاپایا بلک گست، پاپایا هلند گلد و پاپایا بنگلادشی به همراه دراگون فروت زرد، سفید، قرمز و بنفش از جمله میوه های استوایی خاص و کمیاب هستند.

کاشت بذر کاکتوس در بهمن

کاشت بذر کاکتوس در بهمن ماه در داخل گلدان و در فضای سرپوشیده امکان پذیر است. شما می توانید انواع کاکتوس را در داخل منزل، گلخانه، خزانه و یا یک مکان مسقف بکارید. متوسط دمای ۲۵ درجه سانتیگراد برای جوانه زنی بذر کاکتوس نیاز است. کاکتوس ها همه ساله در فصل بهار و تابستان گل می دهند. برای تهیه خاک کاکتوس باید خاک سبک شنی تهیه نمود. البته در آب و هوای گرم خاک سبک و آب و هوای سرد خاک نیمه سنگین باغچه توصیه می گردد. کاکتوس ها بومی ایران نیستند. محل رویش اولیه کاکتوس ها در بیابان های آمریکای شمالی و مرکزی است. بعدها این گیاه به سایر مناطق جهان منتقل گردید. 

شما می توانید کاکتوس ژمینو شکلاتی، کاکتوس آستروفیتوم، کاکتوس پارودیا، کاکتوس اپونتیا، کاکتوس کاپریکورن، کاکتوس اچینو، کاکتوس توربینو، کاکتوس لوبلی، کاکتوس تریکوسرئوس، کاکتوس لوبیویا، کاکتوس مامیلاریا و کاکتوس نئوریموندیا را از نازبو خریداری و در گلدان بکارید. کلیه بذرهای کاکتوس از وارد کنندگان معتبر آلمانی تهیه شده و از اعتبار بین المللی برخوردارند.

کاشت بذر بونسای و درختان خاص در بهمن ماه

کاشت بذر بونسای به زمان خاصی بستگی ندارد. با توجه به اینکه انواع بونسای را در گلدان نگهداری می کنند، امکان کاشت و نگهداری آن در داخل آپارتمان وجود دارد. درختچه های مینیاتوری دائمی هستند و با کاشت آن شما دارای یک درخت زیبای همیشگی خواهید بود. انتخاب گلدان مناسب برای بونسای اهمیت زیادی دارد. گلدانی را انتخاب کنید که در عین زیبایی امکان تهویه داشته باشد. با سوراخ کردن ته گلدان امکان خروج آبهای اضافی و جلوگیری از ماندگی و پوسیدگی در آن کاهش می یابد. نکته مهم در نگهداری بونسای این است که برای داشتن برگهای سالم، گل دهی و جلوگیری از آفت زدگی گیاه از انواع سموم دفع آفات، قارچکش و تقویت کننده های گیاه استفاده کنید.

کود NPK یکی از بهترین انواع کود برای بونسای است. فسفر و پتاسیم موجود در کود موجب پر رنگ شدن رنگ برگها، جلوگیری از زردی، خشک شدن و سوختگی‌ آنها می شود. همچنین شادابی و طراوت را به درخت بونسای ما می بخشد.

کاشت بذر بونسای در مراکز پرورش گل و گیاه به صورت حرفه ای در خزانه و مکان های سرپوشیده انجام می گیرد. گلدان های کوچک پلاستیکی و یا سینی های نشا را برای کاشت بذر در نظر می گیرند. پس از جوانه زدن و رشد آنها امکان انتقال به مکان اصلی فراهم می شود.

کاشت بذر گلها و درختان زینتی در بهمن 

گلها و درختان زینتی زیبا و دلنشین هستند. داشتن گلهای تزیینی در خانه و محل کار حس خوبی را به انسان منتقل می کند. اگر می خواهید دکوراسیون خانه و یا محل کار خود را با گلهای زینتی جذاب تر کنید، می توانید بذر گلهای تزیینی را بکارید. پس از کاشت بذر گلها و در مدت زمان دو تا سه هفته اولین جوانه ها ظاهر می شوند. برای جوانه زنی به دمای محیط کشت و قدرت نامیه توجه داشته باشید. معمولا گلهای زینتی را در فضای آزاد در فصول بهار، تابستان، پاییز و اواخر زمستان می کارند. بهمن ماه به دلیل سرمای هوا و بارش برف امکان کاشت گلها و درختان در فضای باز وجود ندارد. در این ماه برای کاشت انواع گلها باید بذر آنها را در گلدان و یا سینی نشا کاشت. پس از گذشت یک الی دو ماه از کاشت بذر، می توان آنرا به فضای باز انتقال داد. با این روش شما تقریبا تمام گلها و گیاهان را می توانید در بهمن ماه و زمستان بکارید. 

نکته مهم در خصوص کاشت گلها و گیاهان مختلف این است که نحوه کاشت هر نوع بذر متفاوت است. برخی دانه ها نیاز به یک دوره سرما دارند لذا آنها را باید در یخچال نگهداری نمود. برخی باید مدتی در آب قرار گیرند و برخی باید در دستمال و روزنامه خیس پیچیده شوند. بطور کلی هر چقدر بذرها تازه تر باشند قدرت جوانه زنی آنها بیشتر است. دانه های کهنه و قدیمی در حالت نهفتگی فرو می روند و قدرت جوانه زنی خود را از دست می دهند. برخی گلهای زینتی دائمی بوده و برخی یکساله یا چند ساله اند. شما می توانید انواع گلها و گیاهان زینتی را در داخل آپارتمان خود پرورش دهید. گلدان های مختلفی مانند دیواری، نرده ای، آویز، پایه دار و یا زمینی وجود دارند که جنبه دکوری داشته و در رنگهای متنوع عرضه می شوند.

بذر گیاهان هیبریدی قابل کاشت در بهمن ماه

بذر گیاهان و محصولات هیبریدی متعددی در فروشگاه نازبو موجود است. میوه های هیبریدی مانند ملون، سبزیجات و صیفی جاتی مانند کدو، خیار، گوجه فرنگی و ذرت، گلها و گیاهان تزیینی مانند گل گازانیا، گل جعفری، گل کوکب، گل شمعدانی و گل بگونیا و میوه های استوایی پاپایا برخی از انواع محصولات هیبریدی بشمار می آیند. برای کاشت بذر هیبریدی در بهمن ماه باید آنها را در یک مکان سرپوشیده و مناسب بکارید. گوجه فرنگی، خیار، کدو و فلفل را می توان به آسانی در منزل و داخل آپارتمان کاشت. 

با توجه به زمان باردهی انواع صیفی جات که از دو ماه به بعد است، می توانید در اوایل فروردین اولین محصولات را برداشت کنید.

 

از محصولات خانه بذر دیدن فرمائید

 

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *