کاشت سبزی گشنیز از طریق بذر مشکل است و گشنیز به سختی رشد می کند اما با روش صحیح و ایجاد شرایط مناسب می توان باعث جوانه زنی بذرهای گشنیز و اقدام به کاشت این سبزی نمود. بذرهای گشنیز براحتی دچار کپک و سفیدک پودری / بیماری های قارچی می شوند و این بیماری ها هر گونه شانس جوانه زنی را غیر ممکن می سازند. در این مقاله آموزش کاشت سبزی گشنیز شرح داده شده است، همچنین توضیحات لازم در خصوص چگونگی سرعت بخشیدن به جوانه زنی بذرهای گشنیز در خانه، در گلدان، و در کنار سایر گیاهان، ارائه شده است.

بخش 1

آموزش آماده سازی خاک برای کاشت و جوانه زنی بذرهای گشنیز

  1. آموزش کاشت گشنیز مرحله 1 1 برای کاشت بذرهای گشنیز،  ظرف، گلدان و یا هر چیز دیگر را با خاک پر کنید.
  2. آموزش کاشت گشنیز مرحله 2 2 بذرهای گشنیز را برداشته و بذرهایی که ترک خورده یا خیلی کوچک هستند را کناره زده و انتخاب نکنید.
  3. آموزش کاشت گشنیز مرحله 3 3 بذرهای گشنیز را به آرامی روی خاک پخش کنید و سپس بذرها را با یک لایه خاک بپوشانید.  

بخش 2

آموزش کاشت و جوانه زنی بذرهای گشنیز

  1. آموزش کاشت گشنیز مرحله 4 1
    خاک گلدان بذرهای گشنیز را مرطوب نگه دارید، انتظار می رود جوانه زنی بذرها ی گشنیز حدود 7 روز پس از کاشت بذرها انجام شود.
     
  2. آموزش کاشت گشنیز مرحله 5 2 پس از 7 روز یا کمتر، در زیر خاک، از بذرهای گشنیز باید یک جوانه سفید بیرون بیاید. شما می توانید با ملایمت خاک را با انگشتان خود کنار زده و جوانه زنی بذرهای گشنیز را مشاهده کنید.  
  3. آموزش کاشت گشنیز مرحله 6 3 بعد از مرحله ی بالا و پس از 2 تا 3 روز دیگر، باید یک جوانه ی سبزی که سر از خاک بیرون آمده، ببینید. اگر شما جوانه زنی بذر گشنیز را از طریق کنار زدن خاک مشاهده کرده باشید، می بینید که جوانه ی سبز از درون بذر گشنیز بیرون آمده است.  

بخش 3

آموزش مراقبت از جوانه های گشنیز

  1. آموزش کاشت گشنیز مرحله 7 1 خاک سبزی گشنیز همیشه باید مرطوب باشد، اما ابتدا اجازه دهید خاک کمی خشک شود سپس آبیاری  کنید. مرطوب ماندن سطح خاک، از جوانه های گشنیز در برابر بیماری ها و کپک محافظت می کند.  
  2. آموزش کاشت گشنیز مرحله 8 2 باید جوانه های گشنیز در طول روز بمدت چند ساعت نور کامل دریافت کنند. توجه داشته باشید که جوانه های گشنیز نباید بیش از 4/5 ساعت، نور کامل دریافت کنند، زیرا پژمرده شده و می میرند.  
  3. آموزش کاشت گشنیز مرحله 9 3 جوانه های گشنیز می توانند با هم و در کنار هم رشد کنند، اما تقریباً باید با فاصله ی 1/2 اینچ (1-1.5 سانتی متر) از هم قرار بگیرند.  
  4. آموزش کاشت گشنیز مرحله 10 4 گشنیزهای خود را در برابر شته ها حفظ کنید. بسیاری از شته ها را بکشید.
    • معمولاً شته ها همیشه راهی برای حمله به سبزی گشنیز پیدا می کنند.
    • شته ها دلیل اصلی رشد آرام تر از حد معمول گشنیزها می باشند.
      توجه: اگر بر روی گیاه خود علائمی همچون زرد شدن و تاب خوردن برگ ها، کندی رشد و لکه های سیاه چسبناک مشاهده کردید،  گیاهتان دچار آفت شته شده است. شته ها از گیاهان تغذیه  و مانع رشد گیاه می شوند. شته ها ویروس ها را انتقال  می دهند بنابراین اقدامات لازم برای کنترل شته ها ضروری است.

 

از فروشگاه خانه بذر دیدن فرمائید

https://khanehbazr.ir/shop

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *