نحوه استفاده از ادویه ها

تا به حال گشنیز را با زیره اشتباه گرفته اید؟ یا تا بحال شده به این فکر کنید که پودر کاری از چه چیزی ساخته شده است؟ این مقاله برای شما بسیار سودمند خواهد بود. ما این راهنمای مرجع سریع را درمورد همه گیاهان و ادویه های رایج (و برخی ادویه های غیر معمول) گردآوری کرده ایم! پس همراه ما باشید.

برای خواندن توضیحات کامل هر گیاه یا ادویه ای که در زیر ذکر شده است، روی نام آن کلیک کنید. ما به مرور زمان، این لیست را با ادویه هایی که در آشپزی استفاده می کنیم، گسترده تر خواهیم کرد و به آن خواهیم افزود.

گیاهان خشک و ادویه جات:

Asafoetida (Asafetida):

از این ادویه به عنوان کمک گوارشی در غذاهای هندی استفاده می شود. asafoetida دارای بویی شدید و طعمی مانند طعم سیر و پیاز دارد.

Achiote (Annatto):

این ادویه، یک خمیر قهوه ای رنگ مایل به قرمز، و یا یک پودر تشکیل شده از دانه های آناتو با عطر و طعم خاکی می باشد. در درجه اول از این ادویه، در غذاهای آمریکای لاتین مانند سس mole، cochinita pibil و tamales استفاده می شود.

فلفل فرنگی، فلفل شیرین (Allspice):

ادویه ای شبیه به میخک، اما تندتر و با طعمی عمیق تر است. بهترین استفاده ی آن، در ترکیب با سایر ادویه جات است.

برگ بو (Bay Leaf):

طعمی چوب مانند به انواع سوپ ها و سس ها اضافه می کند.

تخم زیره (Caraway Seed):

وجود این دانه ها با مزه انیسون مانند خود، در تهیه نان سودا، کلم ترش، و سالاد سیب زمینی ضروری است.

برای مطالعه مقاله رزماری (اکلیل کوهی، اکلیل الجبل) می توانید از این لینک استفاده نمایید.

هل (Cardamom):

این ادویه گرم و معطر، به طور گسترده ای در غذاهای هندی مورد استفاده قرار می گیرد. در ترکیب با ادویه جاتی مانند میخک و دارچین، در پخت غذا ها بی نظیر خواهد بود.

فلفل کاین (Cayenne Pepper):

این ادویه از ترکیب فلفل قرمز خشک و فلفل قرمز آسیاب شده حاصل می شود. این ادویه، یک تندی و گرمای شیرینی به انواع سوپ ها، سس گوجه فرنگی و مخلوط های ادویه، اضافه می کند.

دانه های چیا (Chia Seeds):

اینطور نیست که از این دانه ها تنها در ساخت مجسمه های سفالی استفاده شود! این دانه ها تقریباً بدون عطر و طعم اند و می توان از آنها به صورت اسموتی، به عنوان یک غله و یا بصورت پخته شده، در غذاها استفاده نمود. همچنین این دانه ها، می توانند جایگزین مناسبی برای تخم مرغ، مخصوص افراد وگان باشند.

دارچین (همچنین: Cassia Cinniaon ویتنامی):

تقریباً در همه غذاهای جهان، از دارچین به عنوان ادویه، در هر دو غذای شیرین و شور استفاده می شود.

میخک (Cloves):

ادویه ای شیرین و گرم کننده است. بیشتر اوقات در پخت و پز مورد استفاده قرار می گیرد، اما در طعم دهی به گوشت پخته نیز مفید است.

دانه گشنیز (Coriander Seed):

طعمی خاکی و لیمو مانند دارد. در بسیاری از غذاهای مکزیکی و هندی استفاده می شود.

زیره سبز (Cumin):

عطر و طعمی دودی و خاکی دارد. در بسیاری از غذاهای جنوب غربی ایالات متحده و مکزیک و همچنین آفریقای شمالی، خاورمیانه و هند استفاده می شود.

دانه رازیانه (Fennel Seed):

کمی شیرین و با طعمی شبیه به شیرین بیان است. در ترکیب با غذاهای گوشتی بسیار عالی است. از این ادویه حتی به عنوان خوشبو کننده ی دهان نیز استفاده می شود و جویدن آن، به هضم غذا کمک می کند.

شنبلیله (Fenugreek):

گرچه پخته ی این گیاه بوی شربت افرا می دهد، اما طعم آن مانند قند سوخته، تلخ است. در بسیاری از غذاهای هندی و خاورمیانه یافت می شود.

پودر سیر (Garlic Powder):

پودر سیر از حبه های سیر خشک شده تهیه می شود و می توان از آن برای افزودن عطر طعم سیر شیرین و ملایم به غذاها استفاده کرد.

زنجبیل (Ginger):

زنجبیل ساییده شده، از زنجبیل تازه کم آب ساخته شده و طعمی تند و دلپذیر دارد.

فلفل کره ای (gochugaru):

این ادویه فلفل قرمز کره ای داغ، شیرین و دودی است.

فلفل دانه گینه (Grains of Paradise):

طعم این ادویه، بین هل، مرکبات و فلفل سیاه است. این ادویه به بسیاری از غذاهای آفریقای شمالی، طعمی گرم می افزاید.

برگ لیمو ترش کفیر (Kaffir Lime Leaves):

از این ادویه برای عطر و طعم دهی به بسیاری از غذاهای تایلندی استفاده می شود. می توان از آن هم به صورت تازه، هم خشک و هم منجمد استفاده کرد.

لیمو امانی (Loomi):

این لیمو که به لیموی سیاه نیز معروف است، از لیموی خشک شده تهیه می شود. این ادویه، طعمی ترش به بسیاری از غذاهای خاورمیانه اضافه می کند.

پوست جوز هندی (Mace):

این ادویه، همان جوز هندی است، اما طعم لطیف و ظریف تری دارد. در غذاهای شور، به خصوص خورش ها و سوسیس های خانگی، بسیار عالی است.

محلب (Mahlab):

این ادویه که از مغز هسته ی آلبالو گرفته شده است، دارای طعم و مزه ای غنی و تا حدی ترش است. از این ادویه در تهیه بسیاری از نان های شیرین در سراسر خاورمیانه استفاده می شود.

جوز هندی (Nutmeg):

طعمی شیرین و تند دارد. استفاده از این ادویه در پخت و پز، بسیار عالی است، و طعمی گرم به غذاهای شور اضافه می کند.

مخمر تغذیه ای (Nutritional Yeast):

بسیار متفاوت از مخمر نان است. از این ادویه در تهیه انواع سس ها، ماکارونی ها و غذاهای دیگر استفاده می شود، تا طعمی خوشمزه، پنیری و خوش طعم به غذا ها بیفزاید.

پونه کوهی (Oregano):

طعمی قوی و تا حدی لیمویی دارد. از این ادویه در بسیاری از غذاهای مکزیکی و مدیترانه ای استفاده می شود.

ادویه پاپریکا (Paprika):

طعمی شیرین و رنگی قرمز به غذا اضافه می کند. در ترکیب با انواع خورش ها و ادویه ها استفاده می شود. یک نوع پاپریکای تند نیز با نام پاپریکا داغ (تند) وجود دارد.

دانه های فلفل (Peppercorns):

دانه های فلفل در انواع رنگ ها (سیاه، سفید ، صورتی و سبز بیشترین محبوبیت را دارند) وجود دارد. این دانه ها تند هستند و گرمای ملایمی دارند.

رزماری (Rosemary):

طعمی قوی و بویی مانند کاج دارد. در ترکیب با تخم مرغ، لوبیا و سیب زمینی و همچنین گوشت های کبابی عالی است.

زعفران (Saffron):

زعفران دارای عطر و طعمی مطبوع و متمایز از گل است و همچنین به غذاها رنگ زرد روشن می دهد.

مریم گلی (Sage):

عطر و طعمی کاج مانند دارد و همچنین طعم آن نسبت به رزماری، کمی بیشتر شبیه به لیمو و اکالیپتوس است. در بسیاری از غذا های شمال ایتالیا یافت می شود.

پاپریکا دودی (Smoked Paprika):

طعمی دود مانند و شیرین، و رنگی قرمز را بع غذا می افزاید.

ستاره انیسون (Star Anise):

می توان از انیسون به صورت کامل آن، برای افزودن عطر و طعم شیرین بیان به انواع سس ها و سوپ ها استفاده کرد.

سماق (Sumac):

طعمی شدید و تند و لیمویی مانند دارد. سماق یکی از ادویه های پرکاربرد خاورمیانه است که در تهیه سس ها و در ترکیب با سایر ادویه ها، عالی است.

زردچوبه (Turmeric):

گاهی اوقات از زردچوبه، بیشتر از رنگ مایل به زرد اش، بخاطر طعم نرم و چوبی مانندش استفاده می شود. می تواند به جای زعفرانی که بسیار گران است، از زردچوبه برای رنگدهی استفاده کرد.

آویشن (Thyme):

عطر و طعمی تند و چوبی مانند به غذا می افزاید. به عنوان یک ادویه همه منظوره، عالی است.

دارچین کاسیا ویتنامی (Vietnamese Cassia Cinnamon):

(همچنین: دارچین) طعمی شیرین و تند دارد. این دارچین هم در غذاهای پخته شده شیرین و هم برای افزودن عمق به غذاهای خوش طعم قابل استفاده است.

گیاهان تازه:

ریحان (همچنین: ریحان تایلندی) (Basil):

این گیاه بسیار معطر و دارای طعمی مانند شیرین بیان قوی است. این گیاه در تهیه پستوها بسیار عالی است. از ریحان به عنوان تکمیل کننده ی هر نوع ماکارونی، یا ساندویچ ها، استفاده می شود.

جعفری فرنگی (Chervil):

عطر و طعمی ظریف و انیسون مانند دارد. به صورت خام در تهیه سالادها یا به عنوان تزیین غذا، عالی است.

پیازچه (Chives):

عطر و طعمی پیاز مانند و ظریف دارد و به عنوان یک تزیین کننده ی غذا، عالی است.

Cilantro:

از گیاه گشنیز حاصل می شود. برگ و ساقه گشنیز دارای عطر و طعم تند و تیز و گیاه مانند است. در غذاهای کارائیب، آمریکای لاتین و آسیا استفاده می شود.

برگ های کاری (Curry Leaves):

این برگ های تند، ارتباطی با پودر کاری ندارد، اما طعم مشابهی به غذا می دهد. در غذاهای هند، مالزی، سریلانکا، سنگاپور و پاکستان استفاده می شود. برای عطر و طعم دهی به انواع سوپ، خورشت و چیتی نیز استفاده می شود.

شوید (Dill):

گیاهی سبک و پر از عطر و طعم تند و تیز است. از آن برای تهیه انواع ترشی، ماهی، و سیب زمینی استفاده می شود.

شنبلیله (Fenugreek):

گرچه این گیاه هنگام پخت، بوی شبیه به شربت افرا می دهد، اما طعمی مانند قند سوخته و تلخ دارد. در بسیاری از غذاهای هندی و خاورمیانه یافت می شود.

آویشن لیمو (Lemon Thyme):

(همچنین: آویشن) رایحه ای شیرین لیمویی، و عطر و طعم تازه گیاهی لیمویی دارد. این گیاه برای طعم دهی به مرغ و شراب بسیار عالی است.

انجدان رومی (Lovage):

طعم و مزه ای مانند ترکیب کرفس و جعفری دارد. همراه با غذاهای دریایی، و یا به عنوان طعم دهنده به انواع غذاها و سوپ ها، عالی است.

مرزنجوش (Marjoram):

گیاهی گلدار با عطر و طعمی چوبی مانند است. استفاده از این گیاه را در تهیه انواع سس، شربت و ماریناد امتحان کنید.

نعنا (Mint):

این ادویه همه کاره، یک گیاه دارویی با طعم شدید و تند و تیز است. آن را همراه با گوشت بره، نخود فرنگی، سیب زمینی و البته با شکلات میل کنید!

پونه کوهی (Oregano):

طعمی قوی و تا حدی لیمویی دارد. در بسیاری از غذاهای مکزیکی و مدیترانه ای استفاده می شود.

جعفری (Parsley):

این گیاه در دو نوع جعفری با برگ های تخت (ایتالیایی) و با برگ های فرفری موجود است. این گیاه بسیار محبوب و دارای طعمی سبک و علفی است.

فلفل صورتی (Pink Pepper):

طعم این توت های کوچک و شیرین، در ترکیب با زیتون، و یا خود به تنهایی در کنار نان پخته شده، خارق العاده است.

رزماری (Rosemary):

طعمی قوی و بویی مانند کاج دارد. در ترکیب با تخم مرغ، لوبیا و سیب زمینی و همچنین گوشت های کبابی عالی است.

مریم گلی (Sage):

عطر و طعمی کاج مانند دارد و همچنین طعم آن نسبت به رزماری، کمی بیشتر شبیه به لیمو و اکالیپتوس است. در بسیاری از غذا های شمال ایتالیا یافت می شود.

مرزه تابستانی (Summer Savory):

این گیاه طعمی سبز و فلفلی شبیه به آویشن دارد. بیشتر در غذاهای گوشتی کباب شده و تهیه چاشنی ها استفاده می شود، اما طعم آن با لوبیا نیز سازگار است.

Shiso:

این گیاه از خانواده نعناع است. به طور گسترده ای در غذاهای ژاپنی، کره ای و آسیای جنوب شرقی، برای پیچیدن ماهی و سبزیجات بخارپز شده، در تهیه سوپ و به عنوان یک چاشنی عمومی استفاده می شود.

ترخون (Tarragon):

طعمی قوی و انیسون مانند دارد. می تواند به صورت خام در سالاد مصرف شود و یا برای طعم دادن به غذاهایی مانند گوجه فرنگی، مرغ، غذاهای دریایی یا تخم مرغ استفاده شود.

ریحان تایلندی (Thai Basil):

(همچنین: ریحان)، نوعی ریحان تند و ادویه ای، در خانواده ریحان شیرین ایتالیایی است. وجود آن در غذاهای سرخ کرده تایلندی، pho ویتنامی، رول های بهاری و سایر غذاهای آسیای جنوبی، الزامی است.

آویشن (Thyme):

(همچنین: آویشن لیمویی) عطر و طعمی تند و چوبی مانند به غذا می افزاید. به عنوان یک ادویه همه منظوره، عالی است.

مخلوط ادویه، چاشنی و طعم دهنده:

بهارات (Baharat):

مخلوطی از فلفل سیاه، زیره، دارچین و میخک است. برای طعم دادن به انواع سوپ ها، سس های گوجه فرنگی، عدس، پلو و کوسکوس استفاده می شود و می تواند برای گوشت، یک ادویه ی بی نظیر باشد (خاورمیانه‌ای).

Bebere:

مخلوطی از فلفل تند، فلفل سیاه، شنبلیله، زنجبیل، هل، گشنیز، دارچین و میخک است. در برخی موارد ممکن است ادویه هایی مانند اجوان، زیره، فلفل دلمه ای، جوز هندی، فلفل قرمز، پیاز یا سیر نیز به آن بیفزایند. برای طعم دادن به خورش ها استفاده می شود. (آفریقایی)

دسته گارنی (Bouquet Garni):

مخلوطی از آویشن، جعفری و برگ بو است. برای طعم دادن به انواع آبگوشت و سوپ استفاده می شود. (فرانسوی کلاسیک)

پودر چیلی (Chili Powder):

مخلوطی از فلفل قرمز، زیره، پونه کوهی، کاین، و بسیاری از مواد اختیاری دیگر است، تا این چاشنی را منحصر به فرد کند. برای تهیه چیلی، خورش، لوبیا، گوشت کبابی و تاکو، از این مخلوط استفاده کنید. (مکزیکی / جنوب غربی ایالات متحده)

پودر پنج ادویه چینی (Chinese Five-Spice Powder):

از انیسون ستاره ای، دانه های فلفل قرمز، رازیانه، کاسیا و میخک تشکیل شده است. به غذاهای شور، به ویژه گوشت گاو، اردک و گوشت خوک، یک شیرینی عمیقی می بخشد. (چینی)

پودر کاری (Curry Powder):

به طور معمول شامل زردچوبه، گشنیز، زیره، شنبلیله و فلفل قرمز است، اما این مخلوط می تواند متفاوت باشد. در درجه اول برای طعم دادن به سس های کاری استفاده می شود. (هندی)

ادویه دوکاه (Dukkah):

شامل انواع مغزها (اغلب فندق)، کنجد، گشنیز و زیره است. استفاده از این ادویه برای طعم دهی به گوشت بره، مرغ و ماهی بی نظیر است. (مصری)

گرام ماسالا/ گراماسالا (Garam Masala):

به طور معمول شامل دارچین، هل، میخک، زیره، گشنیز، جوز هندی و فلفل است. طعمی شیرین تر از پودر کاری دارد. به عنوان چاشنی در تهیه سس های کاری استفاده می شود. (هندی)

ادویه Herbs de Provence:

بسیار خوش طعم و حاوی رزماری، مرزنجوش، آویشن و گاهی اسطوخودوس است. در تهیه ماریناد، و یا به عنوان یک ادویه خشک در طعم دهی به کباب مرغ، ماهی و سبزیجات استفاده می شود. (فرانسوی)

ادویه Old Bay:

از ترکیب نمک کرفس، خردل، فلفل قرمز و سیاه، برگ بو، میخک، فلفل دلمه ای، زنجبیل، پوست جوز هندی، هل، دارچین و پاپریکا تشکیل شده است. این ادویه بومیِ خلیج Chesapeake در مریلند است و به طور سنتی برای طعم دهی به میگو و خرچنگ استفاده می شود.

ادویه Pickling:

اغلب شامل برگ بو، دانه های خردل زرد، دانه های فلفل سیاه، فلفل دلمه ای و گشنیز است. برای درست کردن ترشی سبزیجات در سرکه استفاده می شود.

مخلوط ادویه Pumpkin Pie :

از ترکیب دارچین، جوز هندی، زنجبیل و میخک تشکیل شده است. به عنوان یک چاشنی در تهیه پای کدو تنبل استفاده می شود، اما در سایر غذاهای پخته شده نیز عالی است.

ادویه Ras el Hanout:

از ترکیب هل، گل میخک، دارچین، فلفل قرمز، گشنیز، زیره، گرما، جوز هندی، دانه فلفل، و زردچوبه تشکیل شده است. به عنوان یک طعم دهنده به گوشت، و یا به عنوان یک چاشنی ساده استفاده کنید. (آفریقای شمالی / مراکش)

ادویه Shichimi Togarashi:

مواد تشکیل دهنده این نوع ادویه متفاوت است؛ اما به طور معمول شامل فلفل سانشو یا سیچوان، پوست مرکبات خشک، دانه کنجد، دانه خشخاش، دانه کنف، زنجبیل، سیر، شیسو و نوری می باشد. از این ترکیب برای طعم دهی به رشته و گوشت کبابی استفاده می شود. (ژاپنی)

ادویه زعتر (Za’atar):

از ترکیب آویشن، سماق و دانه های کنجد تشکیل شده است. یک چاشنی همه منظوره برای بسیاری از غذاهای خاورمیانه می باشد و برای طعم دهی به گوشت های کبابی، سبزیجات کبابی، نان پهن، و هوموس استفاده می شود. (خاورمیانه ای)

آیا گیاهان و ادویه هایی وجود دارد که از وجود و تنوع آنها تعجب کرده باشید؟ به ما اطلاع دهید. ما آنها را به لیست خود خواهیم افزود!

منبع: تحریریه خانه بذر

امیدواریم از خواندن این مطلب لذت برده باشید، از فروشگاه ما دیدن کنید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا