درخت خرمالو

درخت خرمالو از تیره گیاه آبنوس «Ebenaceae» می باشند. میوه خرمالو به هنگام نارس طعم گس دارد. این میوه ها بعد از برداشت قادر به رسیدن می باشند. خرمالو از درختان مناطق گرمسیری می باشد. خرمالو برای رشد خود به خاک سبک، با زهکشی مناسب نیاز دارد. خرمالو در فصول گرم سال به آبیاری منظم نیاز دارد. در صورت آبیاری بیش از حد میوه ها ریزش پیدا می کنند.

درختان خرمالو از طریق پیوند به نهال خرمالو که با بذر کاشته شده اند و یا از طریق پاجوش ها در خرمالوهای بکر بار تکثیر می شوند. اکثر خرمالوها از طریق بکر باری و گرده افشانی توسط حشرات، میوه تولید می کنند. میوه های تلقیحی دارای 8 عدد دانه است. میوه های بکر بار طعم گس و گوشت به رنگ روشن تری نسبت به میوه های دانه دار دارند. میوه های بکر بار از نظر کیفیت بهتر از میوه های دانه دار هستند.

انواع درخت خرمالو:

درخت خرمالوی گریت وال Great Wall: دارای میوه هایی به شکل مسطح تا چهارگوش بوده و دارای اندازه کوچک، طعم گس، گوشت کم آب می باشد. دارای درختی تنومند می باشد که در فلوریدا رشد می کند.

درخت خرمالو ایورکا Eureka: تحمل خشکی و سرما را دارد. دارای میوه های دیر رس است. در منطقه فلوریدا میوه ها در آبان ماه می رسند. میوه های این نوع از درخت خرمالو دارای میوه های پهن، در اندازه متوسط تا بزرگ می باشد. کاسه گل دارای چروکیدگی بوده و پوست میوه به رنگ نارنجی تا قرمز روشن است. تکثیر از طریق پیوند صورت می گیرد.

درخت خرمالو سایی جو Saijo: درخت خرمالو سایی جو دارای ارتفاع 5-7 متر می باشد. درختی مقاوم به سرما است و تا صفر درجه را تحمل می کند. میوه های آن در اندازه کوچک تا متوسط هستند. دارای طعم گس، رنگ پوست میوه زرد تیره یا نارنجی رنگ است. دارای کیفیت و طعم مطلوبی می باشد. میوه های رسیده را می توان خشک کرد.

درخت خرمالو یوکونو « Yokono: درختی زود بازده می باشد. میوه دهی مناسبی داشته اماریزش میوه هم دارد. میوه این نوع خرمالو در اندازه بزرگ بوده، طعم آن گس می باشد. رنگ پوست میوه ها به رنگ قرمز یا نارنجی است. دارای کیفیت مطلوب می باشد و برای نگهداری در انبار و سردخانه مناسب است.

Tamopan: جزو بهترین درختان خرمالو است .دارای میوه عریض و پهن، گاهی به شکل چهار گوش با تورفتگی در اطراف و وسط، پوست میوه ضخیم و به رنگ نارنجی و قرمز است. بعد از رسیدن دارای طعم شیرین و آبدار می باشد. فاقد دانه است. میوه های دیر رس آن در فصل آبان می رسند.

درخت خرمالو تریومف Triumph: این درخت دارای میوه های گوجه ای شکل و کشیده در اندازه کوچک تا متوسط است. پوست نانجی زرد و قرمز دارد. بافت نرم، آبدار، شیرین و باکیفیت دارد. جز میوه های دیر رس بوده و زمان رسیدن آن از اواسط شهریور تا اواسط آذر است.

درخت خرمالو هونان رد Honan Red: دارای درختی بلند و قوی است. دارای میوه ای کوچک با پوستی نازک و شکل مدور است. پوست و گوشت میوه رسیده آن به رنگ نارنجی یا قرمز است. شیرین و آبدار بوده و برای خشک کردن مناسب است. زمان رسیدن میوه اواسط تا اواخر پاییز می باشد.

Hachiya: یکی از مشهور ترین نوع خرمالو های گس می باشد. دارای میوه های بزرگ و خیلی بزرگ است. شکل میوه ها، مخروطی شکل متمایل به گرد است. دارای پوستی ضخیم و به رنگ نارنجی – قرمز است. بعد از رسیدن نرم و شیرین می شود. درختی پر بازده است. میوه ها بر روی درخت مقاوم هستند و نمی ریزند. میوه آن در مقابل قارچ ها ضعیف بوده و از همین رو انتهای آن ترک می خورد.

درخت خرمالو تانناشی Tanenashi: دارای میوه ای مخروطی شکل، با پوست روشن قرمز-نارنجی و بدون بذر یا دارای تعداد کمی بذر می باشد. شکوفه ها ی درخت زرشکی رنگ هستند. جزو خرمالوهای خیلی دیررس است.

درخت خرمالو تزورا Tsuru: دارای میوه هایی مخروطی شکل و کشیده هستند. پوست آنها زرد – قرمز و گوشتشان قرمز – نارنجی می باشد. میوه ها آبدار بوده و دارای دانه هستند. جزو خرمالوهای بسیار دیر رس بوده و در اواسط آبان تا آذر ماه می رسند. به خوبی در انبار قابل نگهداری هستند.

درخت خرمالو ارموند Ormond: دارای میوه های پهن و دارای چروکیدگی و رگه در کاسه گل هستند. دارای طعم گس می باشند. از درختان خمالو پر بازده می باشند.

درخت خرمالو شنگ Sheng: دارای میوه مدور و چهار گوش است. میوه ها پوست ضخیمی داشته و بدون دانه هستند. دارای میوه های باکیفیت می باشند. به آفتاب حساس بوده و دچار آفتاب سوختگی می شوند. میوه ها بعد از خشک شدن مدت زمان کمتری قابل نگهداری هستند. میوه در اردیبهشت تشکیل شده و در آبان آماده چیدن می شود.

درخت خرمالو هیراتانناشی ، خرمالوی معمولی Hiratanenashi: دارای میوه هایی به اندازه کوچک تا متوسط می باشد. عمدتا بدون دانه هستند. بعد از رسیدن شیرین می شوند. میوه دهی خوبی دارند. عمدتا به صورت خشک شده مصرف می شوند.

درخت خرمالو یوتسومیزو Yotsumizo: میوه آن به شکل گرد و نسبتا پهن است. اندازه درشت دارد. گوشت آن به رنگ زرد است. ماندگاری کمی داشته و 3 الی 4 روز بعد از رسیدن فاسد می شود.

درخت خرمالو تاباتا Taubata: میوه مخروطی شکل و دارای نوک تیز و چهارگوش می باشد. دارای اندازه متوسط هستند. رنگ پوست آن زرد عنابی است. بدون دانه هستند. بعد از رسیدن شیرین می شوند. زمان رسیدن آن در فلوریدا از مهر تا آبان ماه است. قابلیت ماندگاری بالایی دارد. به عنوان محصول تجاری گزینه مرغوبی می باشد.

نهال خرمالو کوستاتا Costat: دارای درختی بلند می باشد که در آب و هوای خنک و گرم رشد میکند. به آن خرمالوی سیبی هم گفته می شود. رنگ برگها در پاییز قرمز ارغوانی می شود. تمام گل های آن ماده هستند. میوه بدون تلقیح به وجود می آید. میوه ها دارای اندازه های بزرگ هستند. میوه ها در آبان و آذر می رسند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا