درباره آووکادو

آووکادو، یک میوه توت مانند بزرگ، حاوی یک دانه است. بیش از ۵۰۰ نوع دارد که از نظر اندازه، بافت، شکل و مقدار زمان لازم برای برداشت، بسیار متفاوت است. درخت آووکادو می تواند بیش از ۴۰۰ سال عمر کند و بومی جنوب مرکزی مکزیک است.

خاستگاه آووکادو:

اولین آووکادو در غاری در Coxcatlán، پوئبلا، مکزیک پیدا شد و قدمت آن به حدود ۱۰ هزار سال قبل از میلاد مسیح برمی گردد. یک کوزه آب به شکل آووکادو، با قدمت ۹۰۰ سال، بعد از میلاد نیز در شهر اینکان Chan Chan کشف شد. این گیاه از حدود ۵۰۰۰ سال پیش از میلاد، در آمریکای مرکزی و جنوبی کشت می‌شده است.

کلمه “آووکادو” از کلمه “آزتک” (Aztec)، لغتی ahuacatl، به معنای “بیضه” (testicle)، به دلیل شباهت میوه به آن قسمت از بدن گفته شده است. این میوه به دلیل شکل و پوست چرم مانند اش، به “alligator pear” نیز معروف است.

بزرگترین تولید کنندگان آووکادو در جهان، کشورهای مکزیک، پرو، کلمبیا، جمهوری دومنیکن و اندونزی هستند. در ایالات متحده، کالیفرنیا عهده دار تولید ۹۵ درصد از آووکادوهای مصرفی در کشور است. محبوب ترین نوع آووکادو در کشور، آووکادو Hass است.

معرفی انواع آووکادو:

آووکادو میوه بسیار پر خاصیتی است و کاربردهای تغدیه ای و صنعتی فراوانی دارد. با ما همراه باشید در ادامه مقاله می خواهیم شما را با انواع مختلف آووکادو آشنا کنیم.

ارقام نوع A:

انواع آووکادو به دسته ارقام نوع A و ارقام B تقسیم می شود در ادامه مطلب شما را بار ارقام نوع A  آووکادو آشنا خواهیم کرد.

آووکادو Choquette:

آووکادوی Choquette به شکل بیضی و به رنگ سبز تیره، بومیِ فلوریدا، و ترکیبی از دو نوع مختلف آووکادو، گواتمالا و هند غربی، است. این میوه، پوستی صاف و براق و آب بسیاری دارد. گوشت آن طعم ملایمی دارد و بسیار آبدار است. وقتی آووکادوی Choquette را برش می دهید، از حس نرمیِ و آبدار بودن آن همانند یک ابریشم، لذت خواهید برد.

آووکادو Gwen:

آووکادو Gwen بیضی شکل و به رنگ سبز تیره است. بافت و طعم آن بسیار شبیه به آووکادو Hass است، اما Gwen بزرگتر است و گوشتی خامه ای و بسیار خوش طعم دارد. جدا کردن پوست ضخیم و سنگ مانند آن، بسیار راحت است و برای اولین بار در کالیفرنیا کشت شد. وزن آن تا 425 گرم است، اندازه آن چاق است و بذری کوچک تا متوسط دارد.

آووکادو Lula:

این آووکادوی سبز و گلابی شکل، بومیِ جنوب فلوریدا است و دانه ای بزرگ و پوستی تیره و براق دارد. اگر می‌خواهید این نوع آووکادو را پرورش دهید، باید بدانید که این گیاه، نسبت به دلمه بستن و قارچ‌ها، بسیار حساس است. بسیار سریع رشد می کنند و می توانند اکثر مناطق آب و هوایی را تحمل کنند.

آووکادو Maluma:

این نوع، آووکادوهای بنفش تیره رنگ زیبایی هستند که در سال ۱۹۹۰ کشف شده و نسبتاً جدید هستند. آووکادوهای Maluma بسیار بزرگ اند و پوستی بسیار زبر و خشن دارند. این گیاه رشد فراوان و البته آهسته ای دارد و برای نخستین بار در آفریقای جنوبی کشف شد؛ البته جای دقیق آن مشخص نیست. دانه ی آن بسیار بزرگتر از انواع دیگر آووکادوها است و وزن آنها تا 36 سانتی متر می رسد.

آووکادو Mexicola:

آووکادو Mexicola به رنگ سیاه و به شکل گلابی و بومی مکزیک است و دلیل نام گذاری آن نیز همین است. این میوه با پوستی صاف و براق و اندازه کوچکتر از حد طبیعی، بسیار خوش طعم، و هسته ی آن بسیار بزرگ است. به دلیل نازک بودن پوست این نوع آووکادو، ممکن است پوست کندن آن کمی دشوار باشد، اما مصرف خوراکی دارد و طعمی شبیه به رازیانه دارد.

آووکادو Pinkerton:

آووکادوی Pinkerton با ظاهری متفاوت، بسیار دراز و بلند است و دارای یک دانه کوچک و گوشتی به رنگ سبز کم رنگ است. این نوع آووکادو، با پوستی خشن و ضخیم، روغن زیادی دارد و عطر و طعم‌اش بسیار خوشمزه و غنی است. در برابر سرما و یخبندان مقاوم است، به این معنی که می توان آن را در مکان های مختلف پرورش داد.

آووکادو Hass:

آووکادو Hass کمی متفاوت است، زیرا رنگ آن، سیاه مایل به ارغوانی است. این آووکادو بسیار محبوب است و بیشتر آووکادوهایی که از کالیفرنیا کشت و صادر می‌شوند، از این نوع هستند. این میوه، بافتی مخملی دارد و طعم آن مغزدار و بی‌نظیر است و پوست ضخیم آن، هرچه رسیده تر شود، از رنگ ارغوانی، به بنفش تیره در خواهد آمد.

گوشت آن به رنگ سبز کمرنگ و عطر و طعم آن منحصر به فرد و نفیس است و آن را برای تهیه گوآکامول (guacamole) مناسب می کند. یک نوع آووکادو Hass نیز به نام آووکادوی Lamp Hass وجود دارد که طعمی مشابه Hass معمولی دارد، اما اندازه آن بسیار بزرگتر است. این میوه دارای پوستی سنگ مانند و یک دانه در اندازه‌ی متوسط است.

آووکادو  Wurtz:

این آووکادوی کوچک، که با نام آووکادوی کوچک Cado نیز شناخته می‌شود، تنها نوع آووکادوی بوته ای است و ارتفاع بوته ی کوچک و جمع و جور آن، به بیش از 3 متر نمی رسد. این در حالیست که درختان انواع دیگر آووکادو، می توانند تا 24 متر ارتفاع داشته باشند. این میوه با عطر و طعم خوشمزه و رنگ سبز زیبایش، از ماه مه تا سپتامبر رسیده و می تواند تا دمای 0°C درجه سانتی گراد را تحمل کند.

آووکادو Reed:

این آووکادوهای گرد و به رنگ سبز تیره، از بزرگترین انواع آووکادوهای موجود هستند و تقریباً هم اندازه‌ی یک توپ نرم اند. دارای دانه ای با اندازه‌ی متوسط و پوستی نیمه ضخیم و بافتی صاف و براق اند. این میوه، دارای گوشتی به رنگ طلایی – زرد، و عطر و طعمی بسیار لطیف و مغزدار است. آووکادو Reed نخستین بار توسط جیمز رید در حدود سال ۱۹۴۸ کشف شده ، و به اعتقاد مردم، خوشمزه ترین طعم را در بین آووکادوهای موجود دارد.

ارقام نوع B:

در ادامه مطلب شما را بار ارقام نوع B آووکادو آشنا خواهیم کرد.

آووکادو Bacon:

این آووکادوی بیضی شکل با پوست سبز کک و مک دار اش، در سال ۱۹۵۱ کشف شد و دارای گوشتی به رنگ زرد روشن و لطیف و طعمی سبک است. دانه این آوکادو به طور غیرمعمولی بزرگ است و گوشت آن، دارای محتوای روغن بالایی است. بهترین زمان برداشت این میوه از اواخر پاییز تا اوایل بهار است و وزن آن، می تواند تا 340 گرم باشد.

آووکادو Brogdon:

آووکادو Brogdon برای رشد در آب و هوای سرد بسیار مناسب است و عطر و طعم آن، بسیار غنی و مغذی است و بسیار شبیه به آووکادوهای Hass است. پوست آن بسیار نازک است و به همین دلیل، جدا کردنش کمی دشوار است. این میوه به صورت تجاری عرضه نمی شود، و بسیار محبوب و به رنگ بنفش تیره است.

آووکادو Ettinger:

آووکادو Ettinger با رنگ سبز روشن‌اش، بسیار شبیه گلابی است و اغلب در اسرائیل رشد می کند. این میوه، پوستی نازک و صاف دارد که به راحتی جدا نمی‌شود؛ و دارای مقدار روغن کم و عطر و طعم ملایمی است. همچنین این نوع آووکادو، دارای یک دانه بسیار بزرگ است.

آووکادو Fuerte:

این آووکادوهای سبز، پوستی نیمه ضخیم و چرم مانند دارند و به راحتی جدا می‌شوند. دانه آن نسبتاً بزرگ و دارای عطر و طعمی نزدیک به فندق است. همچنین بسیار ضخیم است و بافتی روغنی و سبک دارد.

آووکادو Monroe:

آووکادو Monroe، بسیار بزرگتر از انواع دیگر آووکادوها است و وزن آن گاهی تا دو پوند یا بیشتر هم می رسد. این آووکادو در برابر سرما مقاوم است، و پوستی زیر و خشن و براق دارد، گوشت آن نسبت به انواع دیگر، آبِ کمتری دارد.

آووکادو Sharwil:

این آووکادو های سبز زیبا، اندازه ای متوسط و پوستی به رنگ سبز تیره و گوشتی به رنگ زرد – سبز دارند. عطر و طعم این میوه بسیار غنی و مغذی است و روغن زیادی دارد. اگر در ابتدای فصل برداشت شود، بافت آن سفت است، اما با نزدیک شدن به پایان فصل، نرم می شود.

آووکادو Sir Prize:

این آووکادوها طعم مرغوبی دارند و شبیه آووکادوی سیاه Fuerte هستند. بهترین زمان برداشت آن، از نوامبر تا مارس است و می تواند دمای تا 2.2°C درجه سانتی گراد را تحمل نماید. گوشت آن حتی بعد از بریدن، تا مدت ها سبز می ماند.

آووکادو  Zutano:

آووکادو  Zutano دارای پوستی براق و نازک است که جدا کردن آن دشوار است. دانه ی آن در اندازه‌ی متوسط، و گوشت آن به رنگ سبز کم رنگ روشن است. محتوای روغن آن کم است، اما آب زیادی دارد و عطر و طعم آن ملایم و بسیار خوشمزه است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا